Bosilj Čehoku: U Gradu se radi, ali se ne naslikava bezveze, kao što ste vi radili

MGA | 30.3.2022. u 15:30h | Objavljeno u Aktualno

Nekoliko gradskih vijećnika tijekom aktualnog sata sjednice varaždinskog Gradskog vijeća postavilo je pitanje što se trenutačno događa s balama u Brezju i idejom o otkupu spalionice tj. MBO postrojenja.

- Spalionica ili energana, još se uvijek sve razmatra. Ako se ide u kupovinu MBO-a, RDF se mora odložiti ili spaliti, moramo imati kompletnu iskoristivost i cirkularnu ekonomiju.

Što se tiče bala u Brezju, plan sanacije je prihvaćen i nije potrebno raditi procjenu utjecaja na okoliš, program sanacije je dobio suglasnost Ministarstva gospodarstva i glavni projekt sanacije bala je predan za građevinsku dozvolu i do 1.5. bi to bilo gotovo i s tim idemo prema Vladi RH da se napravi sufinanciranje rješenja varaždinskih bala. Riješavamo i pravne predradnje i građevinske dozvole i mislim da smo na dobrom putu da se to konačno riješi - rekao je Bosilj napomenuvši da bi se uskoro sazvala i izvanredna sjednica Gradskog vijeća na kojoj bi se raspravljalo o riješavanju svih pravnih sporova s tvrtkom T&H Invest.

Vijećnik platforme Budimo grad Hrvoje Petrić i bivši gradonačelnik Ivan Čehok oboje su aktualnoj gradskoj vlasti prigovorili zbog, kako kažu, netransparentnog zapošljavanja novih ljudi u gradsku upravu.

Hrvoje Petrić tražio je da kandidati za pozicije u Gradu iznesu svoju stranačku pripadnost, a Čehok je pitao zašto se u natječaju za vođenje gradskih financija traži isključivo fakultet politologije.

- Kako to da isključivo politolog može voditi financije Grada - pita se Čehok koji je također dao primjedbu da se u Gradu ništa ne radi, a proljeće je došlo.

Gradonačelnik Bosilj odgovorio im je da se natječaji provode transparentno i da se sve boduje, a da će provjeriti je li objava stranačke pripadnosti kandidata u skladu s odredbama o zaštiti osobnih podataka.

- I vi ste njih devet držali privremenim pročelnicima. Uostalom, vidjet ćemo što će ispasti, vrlo vjerojatno ćete se iznenaditi jer nikad ne znamo što će ispasti na natječaju. A što se tiče rada, u Gradu se radi, ali se ne naslikava bezveze, kao što ste vi radili. Najavili ste rotor na Motičnjaku, a tek smo mi sada omogućili da Hrvatske ceste uvedu tamo Colas u radove i da se riješi konačno taj rotor - rekao je Bosilj.