Bosilj Čehoku: U Gradu se radi, ali se ne naslikava bezveze, kao što ste vi radili

MGA | 30.3.2022. u 15:30h | Objavljeno u Aktualno

Nekoliko gradskih vijećnika tijekom aktualnog sata sjednice varaždinskog Gradskog vijeća postavilo je pitanje što se trenutačno događa s balama u Brezju i idejom o otkupu spalionice tj. MBO postrojenja.

- Spalionica ili energana, još se uvijek sve razmatra. Ako se ide u kupovinu MBO-a, RDF se mora odložiti ili spaliti, moramo imati kompletnu iskoristivost i cirkularnu ekonomiju.

Što se tiče bala u Brezju, plan sanacije je prihvaćen i nije potrebno raditi procjenu utjecaja na okoliš, program sanacije je dobio suglasnost Ministarstva gospodarstva i glavni projekt sanacije bala je predan za građevinsku dozvolu i do 1.5. bi to bilo gotovo i s tim idemo prema Vladi RH da se napravi sufinanciranje rješenja varaždinskih bala. Riješavamo i pravne predradnje i građevinske dozvole i mislim da smo na dobrom putu da se to konačno riješi - rekao je Bosilj napomenuvši da bi se uskoro sazvala i izvanredna sjednica Gradskog vijeća na kojoj bi se raspravljalo o riješavanju svih pravnih sporova s tvrtkom T&H Invest.

Vijećnik platforme Budimo grad Hrvoje Petrić i bivši gradonačelnik Ivan Čehok oboje su aktualnoj gradskoj vlasti prigovorili zbog, kako kažu, netransparentnog zapošljavanja novih ljudi u gradsku upravu.

Hrvoje Petrić tražio je da kandidati za pozicije u Gradu iznesu svoju stranačku pripadnost, a Čehok je pitao zašto se u natječaju za vođenje gradskih financija traži isključivo fakultet politologije.

- Kako to da isključivo politolog može voditi financije Grada - pita se Čehok koji je također dao primjedbu da se u Gradu ništa ne radi, a proljeće je došlo.

Gradonačelnik Bosilj odgovorio im je da se natječaji provode transparentno i da se sve boduje, a da će provjeriti je li objava stranačke pripadnosti kandidata u skladu s odredbama o zaštiti osobnih podataka.

- I vi ste njih devet držali privremenim pročelnicima. Uostalom, vidjet ćemo što će ispasti, vrlo vjerojatno ćete se iznenaditi jer nikad ne znamo što će ispasti na natječaju. A što se tiče rada, u Gradu se radi, ali se ne naslikava bezveze, kao što ste vi radili. Najavili ste rotor na Motičnjaku, a tek smo mi sada omogućili da Hrvatske ceste uvedu tamo Colas u radove i da se riješi konačno taj rotor - rekao je Bosilj.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci