Bosilj: "Ako netko odmaže po pitanju rješavanja bala - to je župan Stričak" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Bosilj: "Ako netko odmaže po pitanju rješavanja bala - to je župan Stričak"

VV | 4.10.2023. u 14:54h | Objavljeno u Aktualno

- Ako netko odmaže po pitanju rješavanja bala - to je župan Stričak. Da nije tako, bale bi već bile riješene - rekao nam je u telefonkom javljanju varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj nakon što je danas, na sjednici Županijske skupštine, župan Anđelko Stričak ustvrdio kako su Čačić i SDP od početka do sada jedini koji opstruiraju postupak rješavanja bala.

- "Od početka do sada jedini koji opstruiraju postupak rješavanja bala su Čačić i SDP" '

Svoju tvrdnju da varaždinski župan nije od koristi kod rješavanja bala, nego naprotiv, gradonačelnik nam nije objasnio, odnosno potkrijepio,  već nas je uputio na svoju raniju izjavu za varazdinski.hr. Tu je, osim ukazivanja na kaznene prijave koje su dobili i zaposlenici Fonda za zaštutu okoliša, rekao da je zajednica ponuditelja CE-ZA-R-a i HIS-a, koja je dobila  zbrinjavanje bala i tla na natječaju, provedenom sukladno naptki nadležnog ministarstva i FZOEU, opet  produljila rok za sklapanje ugovora, ovaj put  do kraja listopada, kao i da je u međvremenu cijena obrade u MBO-u osjetno porasla te da je već svima polako dosta čekanja na odobrenje zaduživanja Grada za kreditno zaduženje za bale, odnosno sufinanciranje.

Varaždinske vijesti su, podsjetimo, već nekoliko puta pitale Vladu RH kada će se na dnevnom redu sjednice naći spomenute točke, odnosno zašto ne dolaze, ali nikakav odgovor ne stiže već više od mjesec dana. Znači li to da valjanih argumenata nema?

Označeno u