Boras o(p)stao, zasada - Čehok: Saslušati prvo argumente

vv | 12.2.2021. u 22:10h | Objavljeno u Aktualno

- Treba saslušati prvo argumente. Mi smo savjet, odgovorio je na pitanje treba li smijeniti rektora Damira Borasa dr. sc. Ivan Čehok, jedan od dvanaest članova  Sveučilišnog savjeta Sveučilišta u Zagrebu, nadzornog tijela ovog sveučilišta i njegovih sastavnica, koje je danas održalo svoju prvu sjednici još od listopada 2019. godine.

Sjednica je održana nakon što je resorni ministar Radovan Fuchs zatražio njihovu hitnu reakciju povodom slučajeva koji potresaju zagrebačko Sveučilište.

Osim o seksualnom uznemiravanju i krizi na Filozofskom fakultetu, raspravljalo se i o spornom produljenju ugovora o radu prorektoru Anti Čoviću, koji je prešao 70 godina.

S tim u vezi očekuje se umirovljenje svih starijih od 70 godina, izuzev onih koji rade na projektima. Sveučilišni savjet izrazio je žaljenje i snažnu potporu svim žrtvama zlostavljanja.

Rektor Boras prihvatio neopozivu ostavku Miljenka Šimprage na funkciju o. d. dekana Filozofskog fakulteta. 

Od rektora Borasa zatraženo je da u 30 dana sazove sjednicu Senata na kojoj će se raspravljati o stanju na zagrebačkom Sveučilištu, koje sve više zaostaje, na što je pristao Boras, sveučilišni profesor u trajnome zvanju te istaknuti pripadnik Hrvatske starokatoličke crkve i predsjednik njezina Sinodalna vijeća.