Bomark Pak privodi kraju 92 milijuna kuna vrijedan projekt VALOREM

vv / bomark | 30.5.2019. u 20:15h | Objavljeno u Aktualno

Bomark Pak, jedini je hrvatski proizvođač stretch folija, koji djeluje u sklopu Bomark grupe, najvećeg hrvatskog distributera ambalažnih materijala i opreme za pakiranje, privodi kraju 92 milijuna kuna vrijedan projekt VALOREM, koji je sufinanciran sredstvima iz strukturnih i investicijskih fondova EU, točnije s 26.010.686 HRK iz Javnog poziva „Kompetentnost i razvoj MSP“ Europskog fonda za regionalni razvoj.

bomark_pak_6.jpg

- U sklopu projekta nabavljena je i instalirana najmodernija oprema i strojevi za proizvodnju stretch folija. Zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u razvoj i modernizaciju proizvodnje, u proizvodnom procesu koriste se najsuvremenije tehnologije, linije su potpuno automatizirane, a proizvodi su ekološki prihvatljivi. Daljnji korak u širenju i modernizaciji proizvodnje i dostizanju najviših standarda u industriji stretch folija je upravo provedeni projekt "Proširenje pRoizvodnih kapaciteta IzgradNjom hale i nabavkom nove Tehnologije - PRINT", kojem je bio cilj osigurati dodatne proizvodne kapacitete i najvišu kvalitetu stretch folija što će se odraziti na konkurentnost poduzeća na EU tržištu i u konačnici rezultirati povećanjem udjela na zapadnoeuropskim tržištima, rečeno je danas u Ludbregu prilikom predstavljanja projekta čija je provedba počela u rujnu.2017., a potrajat će do 20. rujna ove godine.

bomark_pak_2.jpg

Uvođenjem nove napredne tehnologije za proizvodnju stretch folija, kako je naglašeno, poboljšane su karakteristike finalnog proizvoda i smanjen je nastanak otpadne folije u procesu proizvodnje, čime je projekt doprinio zadovoljenju najviših standarda po pitanju zaštite okoliša.

bomark_pak_3.jpg

- U sklopu projekta izgrađena je navabljena je instalirana najmodernija oprema i strojevi za proizvodnju stretch folija. Uvođenjem nove napredne tehnologije za proizvodnju stretch folija, poboljšane su karakteristike finalnog proizvoda i smanjen je nastanak otpadne folije u procesu proizvodnje, čime je projekt doprinio zadovoljenju najviših standarda po pitanju zaštite okoliša. U projektu je također zaposleno 31 novih djelatnika i za njih 16 provedena njihova edukacija, naglašeno je u Ludbregu.

bomark_pak_4.jpg