Bomark Pak, jedini hrvatski proizvođač stretch folija i među tri vodeća u EU, završio ulaganje od 92 milijuna kuna

| 23.6.2019. u 15:17h | Objavljeno u Aktualno

Bomark Pak, jedini hrvatski proizvođač stretch folija, koji djeluje u sklopu Bomark grupe, najvećeg hrvatskog proizvođača stretch folije i distributera ambalažnih materijala i opreme za pakiranje, priveo je kraju 92 milijuna kuna vrijedan projekt Valorem, koji je sufinanciran sredstvima iz Europskih strukturnih fondova i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. - 2020., iz Javnog poziva „Kompetentnost i razvoj MSP“, br. Ugovora KK.03.2.1.05.0232., što je jedno od najvećih, ako ne i najveće ovogodišnje ulaganje u proizvodnju na području Varaždinske županije, a vjerojatno i šire.

- Valorem, koji smo uspješno priveli kraju i prije dvogodišnjeg roka, započet je 20. rujna 2017. godine, a sufinanciran je s 26.010.686,42 kuna dobivenih na javnom natječaju „Kompetentnost i razvoj malog i srednjeg poduzetništva“ Europskog fonda za regionalni razvoj u financijskom razdoblju 2014.-2020. U sklopu tog projekta, koji djelomice financiramo i sami te uz pomoć banaka, nabavili smo dodatne linije za proizvodnju stretch folija, a to je za sobom povlačilo i zapošljavanje 31 zaposlenika, a uz to smo unaprijedili kompetencije dijelu postojećih zaposlenika te smanjili količine otpadne folije u proizvodnom procesu. Upravo zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u razvoj i modernizaciju proizvodnje, koristimo u proizvodnom procesu najsuvremenije tehnologije koje nam osiguravaju konkurentan proizvod. Naše su proizvodne linije potpuno automatizirane, a proizvodi su ekološki prihvatljivi. Naime, naše linije više nemaju škart već se sve ponovno reciklira i vraća u proizvod, a troše i manje struje te su potpuno automatizirane, doznajemo od Stivena Toša, direktora Bomark Paka.
Poduzeće ima proizvodne pogone na parceli od preko 50 tisuća kvadrata u Ludbregu u kojima je u tri proizvodno-skladišne hale trenutno devet najmodernijih proizvodnih linija za proizvodnju stretch folija i 2 linije za proizvodnju papirnatih cijevi.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti već u ponedjeljak prijepodne!

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci