Bolnica u potrazi za zaposlenicima: Tražili 43-oje, a zaposlili 19 djelatnika Foto: VV arhiva / ilustracija

Bolnica u potrazi za zaposlenicima: Tražili 43-oje, a zaposlili 19 djelatnika

Varaždinske vijesti | 3.7.2022. u 09:00h | Objavljeno u Aktualno

Nedostatak zdravstvenih djelatnika vidljiv je i kroz natječaje koje redovito provodi Opća bolnica Varaždin.

No, nisu tražene samo medicinske sestre i drugi zdravstveni djelatnici, već i nezdravstveni - administrativni djelatnici, kuhari/ce i spremači/ce i sl.

Posljednji natječaj objavljen je u travnju, a bolnica je tada tražila, na neodređeno, jednog prvostupnik/cu laboratorijske dijagnostike, medicinske sestre/tehničare (8), primalju/primalju asistenticu (1), višeg stručnog savjetnika za projekte i EU projekte (1), stručnog referenta za akreditaciju i projekte (1), referenta za medicinsku administraciju (1), kuhare (2), servirku (1) i spremačice (3).

Na određeno vrijeme, kao zamjena za odsutne radnike, bili su traženi prvostupnici/ce sestrinstva (5), prvostupnik/ca laboratorijske dijagnostike (1), prvostupnik/ca fizioterapije (1), medicinske sestre/tehničari (15), kotlovničar (1) i servirka (1).

Prema dokumentaciji objavljenoj na web stranici bolnice, najveći interes bio je za radno mjesto referenta za medicinsku administraciju (na koje se zapošljavala jedna osoba) za koje je na testiranje pozvano čak 60 osoba. Za pojedina radna mjesta interes je bio manji, dok je, primjerice, za radna mjesta primalja i stručni referent za akreditaciju i projekte, za koja se tražila po jedna osoba, na testiranju za posao i bila samo jedna osoba. Što se tiče zapošljavanja višeg stručnog savjetnika za projekte i EU projekte, taj je dio natječaja Opća bolnica Varaždin naknadno poništila.

Na natječaju je bolnica tražila 43 zaposlenika, a na kraju je zaposleno njih 19: na neodređeno - jedan prvostupnik/ca laboratorijske dijagnostike, četiri medicinske sestre, jedna primalja, jedan stručni referent za akreditaciju i projekte, jedan referent za medicinsku administraciju, jedna servirka i tri spremačice, te na određeno pet prvostupnika/ca sestrinstva, jedan prvostupnik/ca fizioterapije i jedna servirka.