Bogatim programom u Bučogradu predstavila se Općina Petrijanec, slijedi Općina Sv. Ilija

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.8.2019. u 17:45h | Objavljeno u Aktualno

Sve najbolje iz Općine Petrijanec jučer, 27. kolovoza, predstavljeno je u Bučogradu u atriju Županijske palače. Udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, Osnovna škola Petrijanec i Dječji vrtić Bambi, kojima su se pridružili vrhunski glazbenici, članovi KUD-a Općine Petrijanec i zbor Udruge umirovljenika, pripremili su bogat program.

- Jako sam zadovoljan jer je atrij „krcat“ ljudima. Predstavili smo udrugu Petrijanski kurent, koja je nastala zbog promocije fašnika , tu je radišna obitelj iz Agroprom Patrčević, Osnovna škola Petrijanec i njihova zadruga Aqua Viva koja također ima proizvode od buče. Lovačko društvo Šljuka pripremilo je gulaš, a Sportska ribolovna udruga Općine Petrijanec fiš paprikaš, dok je OPG Moravec ponudio sireve vrhunske kvalitete, a predstavio se i OPG Šipek sa eko povrćem i bučinim uljem te mlada likovna akademska umjetnica Mateja Štefinščak sa svojim likovnim radovima. Kolačić sreće i Vinarija Novoselec ponudili su mali dio svojih proizvoda. Zahvaljujem se svim udrugama, voditeljima, OPG-ima i svima ostalima koji su sudjelovali u pripremi i izvedbi ove manifestacije. Pripremili smo i bogati glazbeni program. Petrijanec ima dugu i bogatu glazbenu tradiciju, a danas smo prikazali dio naših velikih talenata - rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nastupila je operna diva Bernardica Bačan, Jana Šipek na klaviru, Ana i Petra Horvat na saksofonu i klarinetu, ženska vokalna skupina Erato, zbor Udruge umirovljnika, Dječji vrtić Bambi sa folklornom skupinom, mali i veliki folkloraši KUD-a Općine Petrijanec, tamburaška sekcija KUD-a Općine Petrijanec. Program su vodile učenice OŠ Petrijanec Klara Mihin, Laura Vukešin Lara Domjan i Ema Kokot, a ujedno su se uključile s nekoliko recitacija.

U Bučogradu su bili župan Radimir Čačić, kao i predsjedavajuća Turističke zajednice i savjetnica župana Natalija Martinčević te zamjenik župana Tomislav Paljak.

Ravnateljica Osnovne škole Petrijanec Valerija Paljak izrazila je zadovoljstvo što je i njena škola sudjelovala u prezentaciji Općine.

- Osnovna škola Petrijanec je već desetu godina u sustavu Eko škole, i jednako toliko obrađujemo njivu pokraj škole. U školi imamo eko grupu i sekciju „zemlica“, uzgajamo buče i uz pomoć uljare Patrčević proizvodimo bučino ulje. U atriju smo prezentirali naše bučino ulje, bučin kruh, bučin sirni namaz i brašno, slane i slatke keksiće, a sve posjetitelje ponudili smo bučinim štruklima – rekla je Valerija Paljak.

Danas se u Bučogradu predstavlja Općina Sveti Ilija, koja najavljuje bogat kulturno-zabavni program. Nastupit će: Brigita Kitner, Trio Wise - Andrea Nikolić, Ivana Nikolić, Ana Perčević, Župni zbor Župe svetog Ilije Proroka, KUD Beletinec, OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija, Štef s biciklinom i tamburaški sastav KUD-a Beletinec. Priredili su izložbu „Čuvajmo tradiciju naših predaka“, a izlagat će: Udruga vinogradara i voćara „Grozdek“ Općine Sveti Ilija (OPG Mikić, OPG Kobal, OPG Kitner), Udruga žena Općine Sveti Ilija – selo Doljan, OŠ „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija – zadruga „Ilek“, OŠ „Beletinec“ – zadruga „Beletinček“ i Domaća radinost „Kiki art“.

Označeno u
Galerija slika