Bjelovar prepolovio gradski porez, a prihodi mu - rastu!

| 18.1.2020. u 06:38h | Objavljeno u Aktualno

Prvih 17 dana 2020. godine Grad Bjelovar uprihodio je 250.000 kuna više od prvih 17 dana 2019. godine, iako smo tada imali 6 posto veći prirez, izvijestio je Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, koji je u ožujku prošle godine smanjio prireza s 12 na 9 posto, a u  prosincu je Gradsko vijeće izglasalo dodatno smanjenje, i to na 6 posto.

- Pratiti ćemo i dalje što će se događati i, ako će se trend nastaviti, uskoro ćemo dodatno skinuti prirez u Bjelovaru. Ovo je dokaz da prihodi ne moraju biti veći samo dodatnim oporezivanjem, već i pojačanom gospodarskom aktivnošću, koja nastaje ukidanjem poreza i stvaranjem uvjeta da se gospodarstvo može slobodno razvijati bez utjecaja politike, naglasio je Hrebak.

bjelovar.jpg

Davor Huić iz udruge poreznih obveznika Lipa navodi da je Bjelovar primjer onog o čemu govori.

- Manji porezi imaju mnoge pozitivne učinke, od toga da radnim ljudima ostane više novaca u džepu pa mogu više i potrošiti, do toga da se diže ekonomska aktivnost, smanjuje poticaj za poreznu evaziju i da, na koncu, čak možeš i povećati proračunske prihode. Dakle, to je putokaz za Hrvatsku, ukazuje Huić.

Hoće li drugi gradovi ići Hrebakovim putem, teško je reći, ali ttu ne steje Bjelovar, najtransparentniji grad u Hrvatskoj.

- Dva puta smo smanjili prirez u Bjelovaru. I ići ćemo dalje. Kako je godina započela, prihodi Grada rastu. Manje poreza i nameta, više gospodarske aktivnosti i stvaranja, rasterećenja i poticanja rada - to je recept koji nudim Hrvatskoj, poručuje bjelovarski gradonačelnik i predsjednik HSLS-a.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci