Bivši varaždinski biskup predložen za počasnog građanina Varaždina, tko su ostali kandidati za nagrade? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Bivši varaždinski biskup predložen za počasnog građanina Varaždina, tko su ostali kandidati za nagrade?

IHR/Varaždinske vijesti | 25.11.2019. u 15:04h | Objavljeno u Aktualno

Prihvate li varaždinski vijećnici na sjednici Gradskog vijeća u srijedu prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Varaždina za 2019. godinu, povelju počasnog građanina ove godine dobit će mons. Josip Mrzljak. Bivši varaždinski biskup povelju bi trebao primiti povodom obilježavanja blagdana svetog Nikole i Dana grada Varaždina za sve što je svojim djelovanjem i moralnim autoritetom učinio za Crkvu te zbog osobnih zasluga i doprinosa u djelovanju Varaždinske biskupije.

Za nagradu za životno djelo predloženi su Dubravka Lekić za veliki doprinos razvoju zdravstvene i socijalne skrbi na području Varaždina i šire, Vladimir Malogorski, istaknuti kolekcionar umjetnina, za izuzetan doprinos očuvanju kulturno-povijesne baštine, te poznati logoped dr. sc. Darko Novosel.

Za nagradu Grada Varaždina predloženi su poznati varaždinski glumac Jan Kerekeš za uspješno vođenje Kerekesh Teatra te promociju hrvatske kulture varaždinskog područja i postumno Vladimir Premuž za dugogodišnji uspješan rad u medijima, doprinos razvoju novinarstva u Gradu Varaždinu te promicanje i popularizaciju varaždinskog sporta. Također, za nagrade Grada Varaždina predloženi su Robert Puja za promicanje istine i izniman doprinos obrani suvereniteta Republike Hrvatske u Domovinskom ratu te naročito aktivan rad s braniteljskim udrugama te Željko Trstenjak, za višegodišnje predano zalaganje za očuvanje kulturne baštine posebno pri cjelovitoj obnovi zgrade HNK u Varaždinu.

Za plakete Grada Varaždina predloženi su Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Varaždin, Stolno teniski klub Varaždin, Sveučilište Sjever, Športski karate klub Varaždin te Urarski obrt Benkus, a za medalje Grada Varaždina Mihovil Bek, Krunoslav Čolo, Ivan Duić, Ivica Kolarić, Tomislav Kranjčec, Zvonimir Kušter, Amanda Mlinarić, Branka Rodek Vezira Vlašić i Stanko Golubić.