Bivši načelnik Općine Donja Voća: "Sude mi, a sve zbog - banke!" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Bivši načelnik Općine Donja Voća: "Sude mi, a sve zbog - banke!"

Ivica Kruhoberec | 2.5.2022. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Krunoslav Jurgec, bivši načelnik Općine Donja Voća, a prije toga pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a, komercijalist, vlasnik obrta Jurgec i Vinduria... danas je jedan od optuženih u postupku, koji se na varaždinskom Županijskom sudu vodi protiv Jasmine Pečarić, bivše zaposlenice Erste banke, kao i ostalih okrivljenih, uglavnom vlasnika poduzeća ili osoba, koje su imali ovlasti za njihovo zastupanje.

Jurgec, koji je na početku suđenja naglasio da se, kao i ostali okrivljenici, ne smatra krivim - tereti se da je prvookrivljenu nagovorio da uzme ugovore iz sefa banke, čime bi se prikrili poslovi kojima se okoristila tvrtka Trajectus, koja tuži banku. To poduzeće, koje se dovodilo u vezu s bivšim načelnikom, danas više ne postoji. Pripojeno je poduzeću Dekor Integra, čiji su vjerovnici dogovorili predstečajnu nagodbu.

Od svih vjerovnika Dekor Integre, među kojima su Lovrini vinogradi i Levella, tvrtke angažirane i u Općini Donja Voća, najveći je Krunoslav Jurgec, i to s tražbinom od dva milijuna kuna! Od tog je iznosa otpustio dužniku 1,4 milijuna, dok bi mu se 600.000 kuna, sukladno planu predstečajne nagodbe, trebalo isplaćivati nakon počeka od 12 mjeseci u 48 jednakih mjesečnih anuiteta, bez kamata.

S obzirom da će i Općina Donja Voća morati vraćati, kao što smo pisali, dug koji je stvorilo njegovo privatno poduzeće, bivšeg smo načelnika pitali odakle mu ovaj novac. Iako je ustvrdio da ne vidi nikakav interes javnosti u tome, ipak je pojasnio odakle mu milijuni kuna, koje je, prema izjavi direktora Dekor Integre - pozajmio...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...