"Bit će još više projekata nego lani i želimo ih voditi bez dezinformacija i lažnih vijesti"

| 3.1.2020. u 12:40h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok danas je u Gradskoj vijećnici organizirao tradicionalni, novogodišnji prijem za novinare i medijske djelatnike.

- Osim što je Varaždin poznat kao grad koji ima veliki broj sportaša po glavni stanovnika i muzejskih prostora, možemo reći i da imamo veliki broj novinara po glavi stanovnika - rekao je gradonačelnik i dodao da je to svakako dobro za građane Varaždina. Također se osvrnuo na proteklu godinu i odnose s medijima ističući važnost medija u pravodobnom i potpunom obaviještavanju javnosti.

- U velikom broju investicija i projekata ponekad nam je teško bilo na vrijeme odgovoriti na sva Vaša pitanja, a i Vama je ponekad bilo teško pratiti sve što smo radili. Mediji imaju nezaobilazno mjesto u demokraciji. Osim što obaviješćuju javnost, oni su korektiv vlasti i svojim pitanjima mogu utjecati na pravodobno obaviještavanje javnosti i naravno doznavanje istine ako postoje bilo kakve sumnje ili dvojbe oko nekih odluka ili rada bilo Grada bilo države ili nekih drugih tijela. Ono što bih volio ove godine jest da svi zajedno na vrijeme građane informiramo. Bit će jako puno projekata, puno više nego ove godine kad smo ostvarili rekordnu godinu investicija. Nadam se da ćemo svi zajedo moći građanima objasniti i, kada bude nekih pitanja i nejasnoća, da ćemo moći utjecati na to da budu na vrijeme o svemu obaviješteni i da mogu interpretirati ono što radimo. Također da projekte, koje provodimo, vodimo bez dezinformacija ili onoga što se danas naziva alternativnim ili lažnim činjenicama i vijestima, da do naših građana informacija dopre na vrijeme i da bude točna - ističe gradonačelnik. 

S obzirom da se u nedjelju održava drugi krug predsjedničkih izbora, rekao je da vjeruje kako će ovoga puta na birališta izaći čak i više Varaždinaca nego u prvom krugu. 

- Izbori su stvar svakog pojednca. Volio bih da građani izađu na izbore bez obzira što njihovi kandidati možda nisu ušli u drugi krug izbora. Mislim da je to naše pravo, a ne zakonska obveza, da utječemo na izbore i vjerujem da će građani Varaždina izaći na izbore možda i u većem broju nego u prvom krugu. Predsjednik nema prevelikih ovlasti i teško da može utjecati na lokalnu sredinu. Tako da bez obzira tko bude izabran teško da to može imati veći utjecaj na varaždinske projekte. Ali svakako je dobro da građani izađu i pokažu kome daju svoj glas tj. kakav smjer u razvoju naše domovine očekuju sljedećih pet godina - smatra Čehok.