Dubravko Bilić Foto: VV arhiva

Bilić poručio Reformistima: Grad Ludbreg svih ovih godina brine o turizmu

Varaždinske vijesti | 25.1.2019. u 16:13h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je Krešimir Horvat, županijski vijećnik i predsjednik ludbreških Reformista, pozvao ludbrešku gradsku vlast da u zakonskom roku donese odluku o paušalnom porezu po prijavljenom krevetu za privatne iznajmljivače, priopćenjem je reagirao i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Podsjetimo, Horvat je pritom predložio da taj iznos bude minimalan i to 150 kuna po krevetu, a napomenuo je i da, ukoliko gradsko vijeće u zakonski propisanom roku ne donese odluku o visini poreza, paušalni porez po krevetu će automatizmom iznositi 750 kuna.

- Grad Ludbreg održat će svoju redovnu sjednicu Gradskog vijeća, ranije planiranu, za što su pozivi i materijali već upućeni vijećnicima. Unatoč tome Reformisti bez razloga pozivaju na hitno sazivanje sjednice samo s jednom točkom dnevnog reda za koju smatraju  da ju samo oni vide. Na dnevnom redu redovite sjednice kao 6. točka raspravljat će se i o paušalnom porezu za privatne iznajmljivače. No, ono što kolege iz te stranke ne znaju ili ne žele znati da je na području Grada Ludbrega ukupno 29 ležajeva koje iznajmljuju privatni iznajmljivači, a kada je u pitanju broj ležajeva za koje će privatni iznajmljivači plaćati paušalni iznos poreza na dohodak u gradski proračun, broj je još manji i svodi se na svega 10 ležaja, budući veći dio njih će plaćati paušalni iznos okolnim općinama. Iz svega je vidljivo da je ovaj pokušaj Reformista bio još jedan "pucanj u prazno" ne bi li se uzbunila javnost ili jedan njen dio blizak Reformistima, koji eto misle da oni najbolje razumiju turizam - napomenuo je Bilić.

- Ova gradska uprava i Gradsko vijeće jako dobro radi svoj posao za što već nekoliko mandata dobivamo većinsku potporu naših sugrađana na izborima. Što se tiče brige za turizam upravo je ono što smo radili svih ovih godina, od ulaganja u uređenje grada Ludbrega i provođenja projekata usmjerenih u razvoj turističkih kapaciteta (brendiranje poljoprivrednih proizvoda, uređenje vinskog podruma, razvoj biciklističkih staza, uređenje arheološkog parka, crkve i hotelskih kapaciteta, promocija turističkih atrakcija (nosorog Erika) te priprema posjetiteljskog centra, ali i organiziranja i jačanja brojnih manifestacija, pravi način da u naš grad dovedemo turiste u sve većem broju. U tome smo uspjeli i to je pravi način pomaganja turizmu i privatnim iznajmljivačima kojima u sve većem broju stižu turisti – zaključio je ludbreški gradonačelnik.