Bilić odgovorio Stričaku zbog manjka doktora: Samo želimo jednak tretman

| 12.7.2023. u 13:07h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je varaždinski župan Anđelko Stričak na aktualnom satu sjednice Županijske skupštine prozvao gradonačelnika Dubravka Bilića zbog aktualne situacije u Domu zdravlja Ludbrega tj. nedostatka liječnika, Bilić je poslao priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

- Župan prozvao Bilića zbog liječnika Doma zdravlja: "I Bilić, i Kišić i Crnković sve su znali, ali ih nije bilo briga!"

- Žao mi je da o važnoj temi poput zdravstva u Ludbregu i nedostatka liječnika u Domu zdravlja Ludbreg moramo razgovarati preko medija. Na namjeravam nabrajati što je Grad Ludbreg u posljednjih deset godina koliko sam gradonačelnik izabran u tri mandata voljom građana napravio, ali se ni ne kitim tuđim narančastim i ljubičastim perjem posljednje dvije godine. Volio bih kad bi i drugi izabrani političari, pa makar to bilo i neočekivano, radili posao za koji ga plaćaju građani i donosili odluke u interesu građana. Bilo to zdravstvo za koje šaljemo zamolbe i dopise, ali odgovora nema, bile to ceste koje završavaju na ulazu u Ludbreg. Jedino što mi želimo je da građanke i građani Ludbrega imaju jednak tretman kao i svi ostali žitelji Varaždinske županije. Ludbreg nisu samo grupe na društvenim mrežama već i svi ostali stanovnici kojima je zdravstvena zaštita potrebna svaki dan.  Apeliramo da se tenzije smire jer od galame za govornicom županijske skupštine građani nemaju ništa, kao ni od silnog nabrajanja brojki i obećanja. Župane, podsjećamo da je i Ludbreg dio Varaždinske županije te vas opet pozivamo da dođete u Dom zdravlja Ludbreg u ponedjeljak 17. srpnja u 12:30 sati i osobno se uvjerite u alarmantno stanje - istaknuo je Bilić u svom priopćenju.