Bilić: "Naše gospodarstvo kontinuirano raste, a dolazi nam i strana farmaceutska kompanija" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Bilić: "Naše gospodarstvo kontinuirano raste, a dolazi nam i strana farmaceutska kompanija"

Ivica Kruhoberec | 19.7.2021. u 17:15h | Objavljeno u Aktualno

U Ludbregu će se i dalje raditi na osjećaju dobrog življenja kod građana, osobito mladih, što nije lako jer je demografska politika prije svega nešto o čemu treba voditi brigu s nacionalne razine. Gradovi i općine ne mogu tu puno napraviti, izuzev onoliko koliko mogu pridonijeti kvaliteti života kroz brigu za komunalni standard, potporama za obrazovanje i tome slično. Da je tako, zorno pokazuju dalmatinski gradovi od kojih su neki za novorođeno dijete davali i 50.000 ili čak 100.000 kuna pa nisu zabilježili osobiti prirast stanovništva. Za to je presudan opći osjećaj dobrog življenja, koji ovisi o mnogočemu pa i sigurnosti, koja nam je osobito sada bitna u vrijeme pandemija, no najviše možda o gospodarskim prilikama.

Ukazuje to Dubravko Bilić, koji je već po treći put već u prvom krugu izbora izabran za ludbreškoga gradonačelnika, ali prvi put kao čelnik nezavisne liste, koja je osvojila većinu u Gradskom vijeću. To je, kako vjeruje, posljedica dosadašnjeg rada kojeg su ponovno vrednovali glasači.

- Izbori su za našu nezavisnu listu prošli iznenađujuće dobro. Građani su prepoznali mene kao kandidata za gradonačelnika te kandidate za vijećnike, prepoznali su rezultate i naše planove. Nikad nismo obećavali nemoguće ili za nas teško izvedive stvari, kao što su, primjerice, besplatni dječji vrtići ili naknade za roditelje odgaja
telje od kojih se odustaje i u daleko najbogatijem gradu, Zagrebu. Umjesto toga, trudili smo se biti realni i racionalni i zahvaljujući tome imamo, primjerice, najpovoljniji gradski vrtić u Varaždinskoj županiji, koji roditelje stoji 500 kuna za jedno dijete, a ta cijena pada jer gradska subvencija ovisi o broju djece. To ne bi mogli da naš vrtić nije energetski obnovljen, a uključen je i u EU projekte, od kojih bih izdvojio rano otkrivanje nadarene djece koja će imati dodatan program. Vjerujem da i to, a ne samo cijena, može utjecati na odluku mladih roditelja kuda će ići njihovo dijete, odnosno gdje će oni živjeti. U gradu djeluju još dva privatna vrtića i treći se gradi, a sva djeca i njihovi roditelji
tretiraju se jednako - istaknuo je Dubravko Bilić, gradonačelnik Grada Ludbrega...

Više pročitajte u novom broju Varaždinca...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci