BG o natječaju direktora Čistoće: Takvi natječaji trebaju se objaviti u najčitanijim medijima u Varaždinu

| 24.9.2021. u 20:47h | Objavljeno u Aktualno

S obzirom da je predstavnik platforme Budimo grad, Ivan Obadić, stavio veliki naglasak na transparentost rada gradske uprave na današnjoj konferenciji za novinare, na upit novinara da li smatraju da je Grad Varaždin na transparentan način odradio nedavni natječaj za direktora Čistoće, s obzirom da natječaj nije objavljen u nijednom lokalnom mediju, nisu značajnije komentirali.

- Koliko znam, tražila se ponuda da se natječaj objavi u nekim medijima, iz nekog razloga se to nije ostvarilo. Nemam potpunu informaciju pa ne mogu komentirati. Što se tiče samog oglasa, mi smo ga dijelili na našim stranicama i pozvali smo javno na drugim društvenim stranicama građane da budu upoznati time. Informacija je bila objavljena na više portala pa mislim da je javnost bila upoznata - istaknuo je Obadić.

- Moje mišljenje je da bi se svi takvi natječaji uključujući i natječaji davanja za zakup gradske imovine bi se trebali objaviti u svim najčitanijim medijima u gradu Varaždinu u što uključujemo Varaždinske vijesti, Regionalni tjednik te najčitanije portale - objasnio je predstavnik platforme Budimo grad, Hrvoje Petrić te se složio i s idejom objavljivanja takvih natječaja i u nacionalnim medijima ukoliko se želi dobiti najstručnija osoba za posao.

Također nisu izrazili posebno mišljenje vezano za odluku gradonačenika Neven Bosilja da će dio bala iz Brezja ići probno na obradu u MBO u vlasništvu CIOS grupe.

- Nismo bili informirani o tome, nismo dobili informaciju prethodno, a ni kasnije konkretnija obrazloženja oko te odluke. Da li je to i pod kojim uvjetima dogovoreno, da li je to u tom trenutku bilo opravdano ili ne. Riječ je o odluci koja spada u okvir nadležnosti gradonačelnika koji je takvu odluku donio. Ako će se donositi i sklapati nekakvi konkretni pravni poslovi vezano za to, onda ćemo se u to uključiti i vidjeti pod kojim uvjetima će se to zaključivati - istaknuo je Petrić.

- Ono što je vrlo važno je da se apsolutno treba transparentno provesti taj proces da se uistinu vidi što ćemo s time dobiti. To je nekakav test i proba na koji način funkcionira MBO i da li se te bale uopće mogu provesti kroz sve to - istaknuo je Obadić.