"Bezobrazni su i nasilni, i meni su prijetili, očito je da imamo problem!" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

"Bezobrazni su i nasilni, i meni su prijetili, očito je da imamo problem!"

IHR/Varaždinske vijesti | 12.7.2021. u 20:00h | Objavljeno u Aktualno

- Krajnje je vrijeme da se nešto poduzme jer je problem očito eskalirao – javio nam se zabrinuti Varaždinac (podaci poznati redakciji) potaknut objavom videosnimke na jednom varaždinskom portalu na kojoj se vide dvojica maloljetnika romske nacionalnosti kako su srušili prodavačicu na pod u optici u samom središtu Varaždina.

Naš sugovornik kaže kako i sam radi u centru grada, pa se tako svakodnevno susreće s maloljetnicima romske nacionalnosti koji “žicaju” prolaznike za kunu, dvije, a s toplijim vremenom na gradskim ulicama sve ih je više.

- U početku mi je te djece bilo žao. Znao sam otići u pekaru i kupiti im klipiće, sve dok nisam vidio kako znaju biti bezobrazni, a čim im se ukaže prilika, kradu. Ta jedna skupina prilično je agresivna: ako im se suprotstaviš, viču na tebe, pljuju, psuju... Nisu uvijek zajedno, a imaju uhodanu rutu kojom se kreću, od željezničkog kolodvora, po Dućanskoj i Kukuljevićevoj, Trakošćanskoj i Ulici braće Radić, a često sam ih viđao i u POS naselju u Jalkovečkog – tvrdi naš sugovornik.

I sam je, kaže, doživio neugodnosti i prijetnje kada je poviknuo za jednim od njih, nakon što ga je vidio kako ženi krade novčanik iz ruksaka...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u