Beroš ostaje ministar, Martinčević suzdržana: Ako dođe do koalicije s Čehokom, prestaje suradnja Foto: VV arhiva

Beroš ostaje ministar, Martinčević suzdržana: Ako dođe do koalicije s Čehokom, prestaje suradnja

Varaždinske vijesti | 2.6.2021. u 13:47h | Objavljeno u Aktualno

Ministar Vili Beroš za jedan glas spasio se od opoziva. Ukupno je glasalo 133 zastupnika, 75 je bilo protiv, 57 ih je bilo za, a Natalija Martinčević iz Reformista je bila suzdržana, piše hrt.hr.

Ta informacija je posebno bitna zbog jučerašnjih riječi prvog čovjeka Reformista, Radimira Čačića, koji je jasno poručio Plenkoviću da njihova suradnja ovisi o tome kako će se HDZ odnositi prema Čehoku.

Natalija Martinčević je danas nakon glasanja u saboru održala press konferenciju.

- Htjeli smo uputiti poruku da suradnja podrazumijeva obostranu suradnju i obostrano poštivanje. Mi, nažalost, to nismo sada imali. Imali smo jednu izrazito prljavu kampanju u Varaždinskoj županiji, u kojoj se kandidat HDZ-a koristio i ljudima pod optužnicama i osuđenim kriminalcima. Nakon toga se ide i korak dalje, a to je očito namjera da se u Skupštini Varaždinske županije formira većina s takvim ljudima. Vi tamo imate listu Ivana Čehoka, za kojeg svi znamo da je pod četiri potvrđene optužnice. One su vezane uz nanošenje milijunske štete gradu Varaždinu i ako HDZ misli surađivati s takvim ljudima, sasvim sigurno neće dalje surađivati s Reformistima, niti lokalno niti na nacionalnoj razini - rekla je Martinčević.

- Ako dođe do koalicije s Čehokom, prestaje suradnja u Saboru. Ljudi koji su pod optužnicama, takva suradnja je nama potpuno neprihvatljiva, to bi bacalo veliku ljagu na Reformiste i mi to nećemo dozvoliti. Mi smo taj stav jučer jasno iznijeli, iznio ga je predsjednik stranke Radimir Čačić, a ja sam ga ovdje na ovaj način i potvrdila. Sad je na potezu HDZ - dodala je Martinčević, piše N1.