Bernardi nagrada Hrvatske udruge poslodavaca za društveno odgovorno poslovanje

J.Š./Varaždinske vijesti | 13.5.2016. u 15:28h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska udruga poslodavaca dodijelila je nagrade tvrtkama koje su u prošloj godini imale najbolje projekte društveno odgovornog poslovanja na područjima brige za zaposlenike, brige za zajednicu i brige za okoliš te za promicanje društveno odgovornog poslovanja unutar dobavljačkog lanca.

Nagrada je utemeljena u okviru EU projekta „Društveno odgovorno poslovanje za sve“ (CSR for all) i nastavila se razvijati kao redovna aktivnost kojom HUP potiče primjenu načela DOP-a u poslovanju.

Među nagrađenima u kategoriji srednjih tvrtki – briga za zajednicu za projekt „Briga za zajednicu“ nagradu je primila Bernarda Cecelja ispred poduzeća Bernarda d.o.o.

-HUP kao nositelj inicijative Ujedinjenih naroda, Global Compact, već godinama radi na promociji principa društveno odgovornoga poslovanja u Hrvatskoj. Nagradom za primjere dobre prakse društveno odgovornog poslovanja željeli smo onima koji na tome području rade kvalitetne iskorake odati priznanje, ali i omogućiti da se za takve prakse čuje. O dobrim primjerima treba više govoriti kako bi bili inspiracija i poticaj drugima. Velik broj prijavljenih projekata, njih više od 100, potvrđuje da je društveno odgovorno poslovanje itekako prihvaćeno i prisutno u hrvatskim tvrtkama - istaknula je tom prilikom predsjednica HUP-a Gordana Deranja.

Svečanoj dodjeli nagrada nazočila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović koja je istaknula kako posebnu važnost u današnjem društvu zauzimaju pitanja gospodarske, socijalne i razvojne politike.

-Važno je uvođenje prakse planiranja cjelokupnog razvoja jer takvim pristupom izravno potičemo i razvoj društveno odgovornih tvrtki. One svojom praksom čuvaju same temelje hrvatskog društva kroz očuvanje načela ljudskih i radnih prava, zaštite okoliša i razvijanje etičkih odnosa. Pokazuju nam kako je moguće uz malo volje i truda stvoriti ozračje međusobnog razumijevanja i učiniti Hrvatsku boljim mjestom za život. Društveno odgovornim tvrtkama treba pružiti odgovarajuću potporu i pozornost od strane predstavnika politike RH - rekla je Predsjednica.

Ostali dobitnici nagrada u kategoriji malih tvrtki su Sustav javnih bicikala – Next bike za projekt „Smanjenje emisija CO2“ i M.E.P za projekt „Učinkovit menadžer i uspješan tim“.

Dobitnici nagrada u kategoriji srednjih tvrtki su Energy Plus za projekt „Energy Plus iz centra svijeta doprinosi ekologiji"; Bernarda za projekt „Briga za zajednicu“; Biovega za projekt „Integracija temeljnih vrijednosti“.

Dobitnici nagrada u kategoriji velikih tvrtki su Spin Valis za projekt „Zeleni krug u proizvodnji drva“ i Vetropack Straža za projekt „Pročišćavanje otpadnih plinova“;  Hrvatska pošta za projekt „Sačuvajmo njihov zagrljaj“; Cemex za projekte „Osobna sigurnost procjene rizika“, „Kartice izbjegnuto/opasno“ i „Sigurnosno zaključavanje strojeva“.

Dobitnik nagrade za promicanje društveno odgovornog poslovanja unutar dobavljačkog lanca, koja je kao novost uvedena ove godine, je tvrtka Biovega za projekt „Promicanje visokih standarda etike i kvalitete u ekološkom poslovanju“.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci