Bernardi Cecelja odobrena koncesija za korištenje geotermalne vode u Varaždinskim Toplicama Foto: Grad Varaždinske Toplice

Bernardi Cecelja odobrena koncesija za korištenje geotermalne vode u Varaždinskim Toplicama

Varaždinske vijesti | 14.6.2019. u 09:05h | Objavljeno u Aktualno

Veliki projekt izgradnje hotela, luksuznog i geotermalnog centra vrijednog više od 40 milijuna kuna u Varaždinskim Toplicama, dobio je zeleno svijetlo za ulazak u završnu fazu.

Naime, vlasnici hotela, topličkoj poduzetnici Bernardi Cecelja, nakon pune tri godine napokon je odobrena koncesija za korištenje geotermalne vode u Varaždinskim Toplicama. Odluka o dodjeli koncesije donijeta na sjednici Vlade Republike Hrvatske.

- Napokon je riješena i posljednja prepreka. Presretna sam jer bez odluke hrvatske Vlade, ovaj bi vrijedan projekt pao u vodu. Sad trebamo napraviti toplovod od izvora termalne vode do našeg hotela koji je već pod krovom. Radovi na objektu trebali bi biti gotovi do studenoga ove godine, a cijeli posao do proljeća 2020. godine – zadovoljno je poručila Bernarda Cecelja.

Veliki je ovo uspjeh i za sam grad Varaždinske Toplice i gradonačelnicu Dragicu Ratković, kao i za ravnateljstvo Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju na čelu s ravnateljem Denisom Kovačićem.

- Specijalna bolnica u Varaždinskim Toplicama morala je dati suglasnost, s obzirom da se geotermalni izvor nalazi na njezinom zemljištu. Ali i taj smo dio posla uspješno obavili. Ovo je u svakom slučaju veliki dan za cijele Varaždinske Toplice. Omogućen je nastavak ulaganja naše topličke poduzetnice u naš grad. Njezin projekt omogućit će turistički razvoj cijelog topličkog kraja što će pak otvoriti nove mogućnosti i drugim gospodarskim subjektima s područja Toplica – rekla je Ratković.

Ovom odlukom Grad Varaždinske Toplice nedvojbeno postaje predvodnik razvoja lječilišnog turizma u Hrvatskoj, najbrže rastuće turističke grane u svijetu.

- Varaždinske Toplice moraju iskoristiti sve svoje potencijale da bismo postali prepoznatljivi turistički brend upravo u segmentu zdravstvenog turizma. Geotermalna voda, netaknuta priroda, bogata kulturna baština još iz antičkog dobra, ali i neposredna blizina autoceste i velikih urbanih središta, vrijednosti su koje moramo iskoristiti. Upravo stoga smo svi bili angažirani da se odobri ova koncesija. I naš saborski zastupnik Anđelko Stričak bio je angažiran da tvrtka Bernarda Nova napokon dobije koncesiju te uspješno privede ovaj veliki projekt konačnoj realizaciji. Planovi i ideje o razvoju Varaždinskih Toplica o kojima smo do sada samo pričali, napokon postaju naša stvarnost - zaključila je gradonačelnica.

varazdinske_toplice_bernarda_1.JPG

varazdinske_toplice_bernarda_2.JPG

varazdinske_toplice_bernarda_2_pogled_na_ulaz.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci