VIDEO Kranjčec je naspram Bedekovića bogec bistrički, a Stričak - mega uhljeb Foto: Ilustracija/Arhiva VV

VIDEO Kranjčec je naspram Bedekovića bogec bistrički, a Stričak - mega uhljeb

IHR/Varaždinske vijesti | 28.2.2023. u 11:05h | Objavljeno u Aktualno

Nedostatak liječnika u ordinacijama obiteljske medicine diljem Varaždinske županije bila su glavna pitanja vijećnika na današnjem aktualnom satu Županijske skupštine.

- Zdravstveni sustav nam je dosta manjkav, imamo problema u ambulantama u Donjoj Višnjici, Cvetlinu, Bednji, gdje su ambulante ostale bez liječnika. Problem je ruralno područje, staračka stanovništva i loša prometna povezanost, pa im je problem doći u bolnicu u Varaždin. Trebamo doktora! - rekao je HNS-ov vijećnik Marijan Škvarić, a na taj problem upozorio je i vijećnik s kandidacijske liste grupe birača Dragutin Kranjčec.

- U Varaždinskim Toplicama je jedna liječnica otišla u mirovinu, a s 1. rujnom i drugi liječnik odlazi u mirovinu. Vjerujem da sve po svud ima problema i zato je potrebno napraviti jednu tematsku sjednicu, da znamo kada će tko otići u mirovinu i ima li zamjena - rekao je Kranjčec.

HNS-ov Zoran Kunić nezadovoljan je što bolnički krug nije uređen, dok je SDP-ova vijećnica Ruža Jelovac osvrnula na problem parkiranja u OB Varaždin.

- Prilikom posjete prošli tjedan bonici uočila sam jedan problem – jako puno automobila parkirano je po zelenoj površini. Imamo nadležnost, ali i mogućnost rješavanaj ovog problema - istaknula je te apelirala da se roditeljima čija djeca dolaze na Pedijatriju osigura besplatan parking.

SDP-ov vijećnik Nino Ivanuša upozorio je kako u ljekarnama nedostaje lijekova.

- Što će Županija učiniti kako bi se pacijentima osigurala ustavom zajamčena prava na liječenje? - zanimalo je SDP-ovog vijećnika, a na nedostatak liječnika nadovezao se i vijećnik Reformista Željko Bedeković.

- Nakon što je u mandatu Čačića osigurana nova oprema za Dom zdravlja Varaždinske županije, provedeni brojni infrastrukturni projekti i osiguran novac za specijalizaciju liječnika, već onda je bilo detektiran nedostatak liječnika. No sada je očito došlo vrijeme obezvrjeđivanja, jer gledajući Izvješće o radu župana, na stranici 10. tog izvješća, čovjek bi očekivao barem dvije tri stranice o barem planovima za Dom zdravlja. No tu su samo dvije rečenice, među kojima je briga o zubićima djece vrtićke dobi. Spominje se i intenzivno ulaganje u opremu u iznosu od milijun kuna. Usporedbe radi, ulaganja u Dom zdravlja u vrijeme bivšeg župana Čačića bilo je 28 milijuna kuna. Znači imamo milijun, naprema 28 milijuna kuna. Naš župan je okupiran raznim prijemima i druženjima, a ravnatelj Doma zdravlja se bavi predavanjem na Sveučilištu sjever dok Dom zdravlja propada - ustvrdio je Bedeković, na što ga je župan Anđelko Stričak pitao je li ima baku u Australiji.

- Vi imate baku u Australiji? Nemate? Pa kako onda u vlasništvu imate devet stanova, dva poslovna prostora, dvije garaže, građevinsko zemljište i kuću s okućnicom. Dvije godine biti ste Reformistički potrčko, a prije toga radiš kao tajnik u školi. To vam je odgovor na izvješće, čestitam vam na tome - rekao je Stričak i dodao kako ne zna gdje su oni bili kada je dogovoreno kako će na sljedećoj sjednici jedna od točaka biti zdravstvo.

- Uvijek sam mislio da je Kranjčec najbogatini čovjek u Varaždinskim Toplicama, no sada ispada da je bokčec. Bogec bistrički naspram Bedekovića - ustvrdio je Stričak.

Bedeković mu je uzvratio kako je očekivao, kako je rekao, ovakav bez sadržajan odgovor, ali se i zapitao otkud čovjeku koji je diplomirao s 40 godina bez ijednog dana radnog staža u gospodarstvu, s jedinim referencama na funkcijama HDZ-a, govoriti o njegovoj imovini.

- Gospodin je mega uhljeb - ustvrdio je Bedeković.

Video sadržaj