Batinić krenuo po peti mandat ivanečkoga gradonačelnika, a Friščić zamjenika

vv | 4.3.2021. u 12:32h | Objavljeno u Aktualno

Budući da očekujemo dobar rezultata, želimo i vjerujemo da ćemo nastaviti onu politiku koja je krasila  ove ljude oko mene proteklih deset, petnaest godina, koliko smo bili na čelnim mjestima u gradu Ivancu, a to znači uključivost, tolerancija, transparentnost i učinkovitost, poručio je danas ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić, najavljujući svoju novu kandidaturu za gradonačelnika na svibanjskim izborima na koju izlazi s Nezavisnom listom Milorad Batinić za Ivanec.

Kako je podsjetio, nedavno su ljudi s njegove liste, zajedno s njim i zamjenicima gradonačelnika te sedmero vijećnika ivanečkoga Gradskog vijeća, kao i s predsjednicima ogranaka izašla iz HNS-a jer su bili nezadovoljni načinom na koji je vođena stranka.

-Već tada uključili smo se u Nezavisnu listu te smo nastavili obnašati funkcije, počevši od mjesnih odbora pa do Gradskog vijeća. Bez obzira gdje bili, uvijek su nam građani bili na pravom mjestu, što ćemo pokazati i u narednim mjesecima, naglasio je Batinić.

Najavljujući detaljne programe daljnjeg razvoja Ivanca, izdvojio je ulaganja u predškolski i školski odgoj, kao što je dogradnja dječjeg vrtića u Ivancu i izgradnja dječjeg vrtića u Radovanu, kao i  nastavak osuvremenjivanje komunalne infrastrukture.

-Želimo sve obuhvatiti jer se zalažemo za ravnomjeran razvoj svih naselja na gradskom području, ukazao je Batinić.

Od komunalnih zahvata, posebno je izdvojio projekt ivanečke Aglomeracije, odnosno gradnje sanitarne kanalizacije, koja je u završnoj fazi pripreme, zatim obnovu svih ulica  koja slijedi nakon izgradnje kanalizacije.

-Nećemo zanemariti ni društveni razvoj pa ćemo u fokus staviti razvoj društvene infrastrukture za udruge civilnog društva i sve građane kojima želimo omogućiti bavljenje rekreativnim aktivnostima i sportom, a u planu je rekonstrukcija stadiona u Ivancu i gradnja pomoćnog stadiona u Salinovcu, dok je dugoročni interes gradnja većeg sportskog centra, rekao je Batinić.

Najavio je nastavak i drugih programa koji je zajedno sa suradnicima providio proteklih godina, kao što je stambeno zbrinjavanje mladih.

-Gospodarstvo će nam također biti u fokusu. Želimo zadržati epitet business frendly sredine jer gospodarstvo i ulaganja donose nova, bolja radna mjesta i većim plaćama, ukazao je Batinić.

Iako nema političkog iskustva, kandidata Nezavisne liste za zamjenika ivanečkog gradonačelnika Marko Friščić radom lokalne samouprave nije mu nepoznanica, budući da je kao arhitekt bio uključen u gradske projekte, kao što je uređenje gradske špice, trga u Margečanu i muzeja planinarstva.

-Uz podršku kolega s liste i gradonačelnika, kojemu zahvaljujem na povjerenju, prvenstveno se vidim u području prostornog planiranja, razvojnim smjernicama grada te rješavanju stambenih pitanja mladih obitelji, čije probleme kao investitora jako dobro poznajem i mogu dati značajan doprinos, ukazao je Friščić najavljujući i druge nastavak započetih projekata i pokretanje novih radi povećanja standarda građana. 

DSC_5393.jpg

Nezavisna lista Milorad Batinić izaći će na izbore u svim ivanečkim mjesnim odborima, ali i na županijskoj razini.

-Već imamo dogovorene kandidate i nositelje, a predstoji nam dogovor za listu za ivanečko Gradsko vijeće. Uz to, istaknut ćemo listu za Skupštinu jer smatramo da Ivanec kao drugi grad Varaždinske županije treba tu biti zastupljen s obzirom na ulogu koju ima županija, od osnovnog do srednjeg školstva, pa do zdravstva koje želimo poboljšati u našoj sredini jer smatramo da Ivanec, kojemu gravitira od 35-40 tisuća stanovnika zaslužuje višu razinu zdravstvene usluge, a treba voditi brigu i o stanju lokalnih cesta, koje su također u nadležnosti ŽUC-a.

Lokalne izbore Batinić vidi kao razvojne.

-Iako puno toga ovisi o državi, pogotovo u svjetnu nove financijske perspektive 2021-2017, lokalna i regionalna samouprava generator su razvoja i kod toga će nam trabati partneri. Mi nismo opterećeni stranačkim politikama ni stranačkom stegom. Nama će ključna "ideologija" biti uključivost, tolerancija i razumijevanje, ponovio je Batinić.

Dodao je da projekt više od 200 milijuna kuna vrijedne ivančke Aglomeracije treba krenuti tijekom lipnja ili srpnja, odnosno nakon odabira izvođača.

-Priča oko odredišta zbrinjavanja mulja je benigna i pomalo luckasta, da ne velim suluda, tako da ne očekujem da će utjecati na projekt. O svemu smo izvijestili Hrvatske vode ne da bi se radilo o generalnom problemu, već do kuda se može ići uoči lokalnih izbora, rekao je Batinić odgovarajući na pitanje o najavama povlačenja pisma namjere od strane Grada Varaždina o prihvatu ivanečkog mulja na varaždinski pročistač.