Batinić: "Brza cesta je alibi za otvaranje kamenoloma u srcu ekološke mreže NATURA 2000" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Batinić: "Brza cesta je alibi za otvaranje kamenoloma u srcu ekološke mreže NATURA 2000"

Tamara Bregović | 15.8.2022. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić ne slaže se s tvrdnjom direktora Geomina, Stjepana Juga, da je zbog manjka mineralnih sirovina neophodno otvaranje kamenoloma na području Siljevca radi izgradnje brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Macelj, odnosno željezničke pruge, tzv. Lepoglavske spojnice, kojom je u planu povezati Međimursku, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije sa Zagrebom.

Štoviše, Batinić tvrdi da je to alibi priča, kojom se želi skrenuti pažnja javnosti s biti stvari - otvaranja kamenoloma u srcu ekološke mreže NATURA 2000.

- Nemojmo imati dileme. Ovdje imamo interes privatnog kapitala koji ide isključivo za profitom i koji u tom dijelu Ivančice vidi samo brdo koje mu može donijeti novac. I pritom ga ne zanimaju sudbine ljudi i njihovih sela i imanja, ne zanima ga opstanak flore i faune, a ponajmanje moguće posljedice miniranja na podzemne izvore vode na Ivančici - rekao je Batinić...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci