Barbara Antolić Vupora Foto: SDP

Barbara Antolić Vupora: U vozilu Hitne pomoći, vozač me pokušao silovati

VV | 28.1.2021. u 11:59h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Na SDP-ovoj konferenciji za medije na temu "Zaštitimo žene žrtve nasilja!" saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora i kandidatkinja za varaždinsku županicu je otkrila vlastito mučno iskustvo koje je doživjela u vozilu Hitne pomoći prije oko 35 godina kada je bila još studentica, prenosi Index.

- Kao mnoge žene, i ja sam bila žrtva kaznenog djela. Nikad nisam o tome govorila, čak ni obitelji. Bila sam u polusvjesnom stanju, u vozilu Hitne pomoći vozač me pokušao silovati. Bila sam u polusvjesnom stanju i obranila sam se. Odustao je, završila sam u bolnici tada. Nije mi palo na pamet reći to tada nikome. Danas sam to rekla jer se želim nastaviti na grudu snijega koju su ta silna svjedočenja proizvela - rekla je danas u sklopu konferencije za medije. 

Podsjetimo, nakon što se nedavno počelo odmotavati klupko mučnih ispovijesti žrtava seksualnog zlostavljanja, silovanja i uznemiravanja u regionalnom "Me too" pokretu, u Hrvatskoj je na vidjelo izašlo preko 30 slučajeva spolnog uznemiravanja, više nego što ih se inače prijavi u godinu dana.

SDP traži da se zakonski rok od tri mjeseca za prijavu seksualnog napastovanja odmah izmijeni. SDP je na presici zatražio da se zakonski rok od tri mjeseca za prijavu seksualnog napastovanja izmijeni odmah.