Barbara Antolić Vupora: Habek i Bilić negiraju volju članova SDP-a Foto: VV arhiva

Barbara Antolić Vupora: Habek i Bilić negiraju volju članova SDP-a

Varaždinske vijesti | 19.6.2018. u 17:52h | Objavljeno u Aktualno

Nakon današnje konferencije za medije na kojoj su se Dubravko Bilić i Mario Habek osvrnuli na nedjeljne izbore u SDP-u te izrazili sumnje u regularnost izbora, priopćenjem se oglasila Barbara Antolić Vupora, novoizabrana predsjednica ŽO SDP-a Varaždinske županije.

Priopćenje Barbare Antolić Vupora prenosimo u cijelosti:

"Zbog istinitog informiranja građana i zaštite digniteta svojih stranačkih kolega, moram reagirati na brojne neistinite informacije koje su danas na konferenciji za novinare iznijeli kandidat za predsjednika SDP -a Varaždinske županije Dubravko Bilić i dosadašnji predsjednik Mario Habek.

Županijsku izbornu komisiju (ŽIK), koja je jučer iznijela službene rezultate o mojoj pobjedi na unutarstranačkim izborima u nedjelju, sastavio je isključivo Mario Habek jer moji prijedlozi kandidata nisu prihvaćeni. Tako da njihova odluka o službenim rezultatima za mene ima dodatnu težinu.

Nadalje, naše su organizacije na terenu imale različite termine za glasanje tako da je spominjanje nepravilnosti u tom kontekstu - promašeno.

Pucanj u prazno je i apostrofiranje da su neke organizacije glasale samo za mene jer je isti slučaj bio u Svetom Iliji i Svetom Đurđu čiji su se članovi 100 posto odredili u korist kolege Bilića. Maruševec, Sračinec, Ludbreg, Trnovec Bartolovečki, Petrijanec i Ivanec bili su 99 posto za Bilića. I ja se ne bunim, a po istoj logici mogla bi neosnovano reći da je riječ o podvali. Ne znam ima li gdje propisano koja organizacija u kojem postotku mora glasati za određenog kandidata? Naravno da nema.

Nije točno da je u Cestici biralište otvoreno pola sata kasnije o čemu mogu posvjedočiti tamošnji predsjednik biračkog odbora i njegovi članovi. Bilić kao poseban slučaj ističe našu organizaciju u Breznici. Tamošnji predsjednik naše OO stranke Nikola Podolnjak potvrdio mi je da nije bilo propusta tijekom glasanja. Izrijekom mi je napomenuo da su mu Bilić i Habek došli nekoliko dana prije izbora. Tada im je kazao, ponavljam njegove riječi: „Osam godina vas nije bilo. Kako vas sad nije sram doći. Barbara je uz nas cijelo vrijeme“.

Netočna je izjava i da sam u 18 sati na svojemu Facebook profilu objavila kako sam pobjednica, napisala sam samo „hvala“ i to pola sata nakon zatvaranja sviju birališta – u 18.30. Prema tada dostupnim informacijama, procijenila sam da sam pobijedila, no svejedno sam bila oprezna u objavljivanju na društvenoj mreži.

Dubravko Bilić je u obraćanju novinarima zaboravio reći kako nije iskoristio mogućnost da „svoje ljude“ stavi u prošireni sastav biračkih odbora po biralištima iako mu je iznimno ŽIK produžio rok za dva dana da to učini. Ali on to nije napravio ni tada što jasno upućuje da je znao da on neće dobiti ove izbore i da će namjerno kontaminirati izborni proces nakon toga.

Današnja konferencija za novinare mojih kolega Habeka i Bilića nije ništa drugo nego pokušaj negiranja rezultata i volje naših članova i to na vrlo nekorektan način. Habek i Bilić su ovime izvršili pritisak i na rad članova Županijske izborne komisije koji su dosad obavili izvrstan posao.

Smatram da su postupci Habeka i Bilića nedopustivi i nedemokratski i kao nova predsjednica ŽO SDP–a Varaždinske županije napravit ću sve da se u našoj stranci ubuduće njeguju tolerantniji tonovi u međusobnoj komunikaciji i nastupima u javnosti."

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci