Banožiću, nakon nesreće, trebali bi biti odbrojeni ministarski dani, ako ne sati, ali...

| 11.11.2023. u 15:31h | Objavljeno u Aktualno

Možda se ministar obrane Mario Banožić uistinu ne sjeća današnje prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđen, a jedna osoba izgubila život, ali njemu bi sada trebali biti odbrojeni dani u ministarskoj fotelji, čak i prije nego što izađe iz bolnice.

Razlog tome je ono što je rekla zamjenica županijskog državnog odvjetništva, ali ne i samo ona.

-Banožić je pretjecao teretno vozilo, a prethodno se nije uvjerio da to može učiniti s obzirom na vremenske uvjete i stanje na cesti. Došlo je do direktnog sudara s kombijem koji je dolazio iz suprotnog smjera, rekla je zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru Biljana Luburić, dodavši da je ministar ispitan na prisutnost alkohola, ali zasad nema službenih rezultata tog ispitivanja.

Naravno, zadnju o krivcu o teškoj prometnoj nesreći reći će sud, ali što će on moći zaključiti ako je točno to što očevici prometne nesreće govore: ministar Banožić je Jeepom neoprezno pretjecao kamion na maglovitoj cesti na kojoj je bila smanjena vidljivost te se izravno zabio u kombi koji je dolazio iz suprotnog smjera? Temelj toga, prometni stručnjaci već ocjenjuju da je ministar Banožić teško i bahato kršio Zakon o sigurnosti prometa…

Dakle, ništa drugo ne može se očekivati osim presuda da je kriv i to već sada treba imati na pameti oni koji odlučuju o sastavu Vlade. Banožiću, nakon nesreće, trebali bi biti odbrojeni ministarski dani, ako ne sati. Međutim, nije ovo pri slučaj u kojem je inistar skrivo prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom, ali su odstupili tek po pravomoćnoj presudi.