Ivan Čehok i Neven Bosilj

Bale u centru predizborne bitke: Nigdje nismo rekli da ćemo u nekoliko mjeseci ukloniti sve bale

VV | 18.1.2021. u 16:32h | Objavljeno u Aktualno

I po tko zna koje već izbore, varaždinske bale smeća će opet čini se biti u centru pažnje. Na aktualnom satu 35. sjednice Gradskog vijeća, vijećnik SDP-a Neven Bosilj se još jednom osvrnuo na zbrinjavanje rugla na ulazu Varaždina, bale smeća koje se već godinama gomilaju. To će sigurno biti još jednom aktualna tema oko koje će se graditi predizborna bitka između gradonačelnika Čehoka i drugih potencijalnih kandidata za gradonačelnika Varaždina na predstojećim lokalnim izborima koji bi trebali biti negdje u svibnju ove godina, a među kojima je i sam Bosilj na listi SDP-a.

- Prije točno pola godine donesena je famozna integralna nagodba. Usprkos tome i usprkos obećanju gradonačelnika da će se prije izbora 2017. godine da će se bale riješiti po hitnom postupku i da će se to odmah riješiti, one i dan danas stoje tamo gdje ih je on posadio 2005. godine. Zanima me što se događa s integralnom nagodbom i što se događa s balama. S obzirom da ste u medijima u zadnje vrijeme imali određene istupe po kojima se može zaključiti da se odustaje od sufinanciranja zbrinjavanja otpada te da je sada aktualno o financiranje sanacije pa me zanima, a i sve naše sugrađane kad će se početi to konačno micati s područja Brezja - upitao je Bosilj.

- Nigdje nismo rekli da ćemo u nekoliko mjeseci ukloniti sve bale, nego smo rekli da ćemo u nekoliko mjeseci riješiti onaj dio bala koji je nesporan. To je već otišlo u prvih šest mjeseci kada smo počeli voziti, a za ostalo trebamo izaći iz sudskih sporova. Što se tiče integralne nagodbe, čudi me da gospodin Bosilj o tome pita iako je on taj koji nas je prijavljivao i zahtjevao da se ta sjednica proglasi nezakonitom i nakon toga što je Ministarstvo uprave potvrdilo da je potpuno zakonita, da pa i nakon toga pokušavao na sve moguće načine zajedno s jednom klikom Varaždinaca koja se ne može pomirit s time da nema više skupih odvjetničkih usluga. Nastojali su nas spriječiti da se obveznice izdaju. One su izdane, a mi smo praktički svaki dan na sastancima o tome, a svim građanima mogu reći u lice da bi uklonili bale da nema sudskih sporova. Mi nismo turisti. Ne idemo rješavati jedan spor samo da na grad natovarimo još tri druga pravna spora kao što je to napravio Bosilj zajedno s Habušem. Mi smo trenutno jedini na svijetu koji imaju dva obvezno pravna odnosa za isti posao - rekao je Čehok.