Bakić o ostavci Babića: Veliko hvala Tomislavu koji je tri godine vodio kompaniju u nemogućim uvjetima

VV | 11.8.2022. u 11:10h | Objavljeno u Aktualno

- Zanimljive vijesti iz Varteksa na Burzi. Predsjednik Uprave podnio ostavku zbog 'višemjesečnih neuspjelih pregovora vjerovnika oko raspodjele novca od prodaje nekretnina', te ostavka Predsjednika NO. Velika hvala Tomislavu koji je tri godine vodio kompaniju u nemogućim uvjetima, s velikim srcem, i uspješnim izvlačenjem nekoliko puta u nemogućim okolnostima, kao i Igoru, koji je nakon mog odlaska iz NO preuzeo predsjedavanje NO - javio je na svom Facebook profilu najveći pojedinačni dioničar Varteksa Nenad Bakić te nastavio:

- Prije nekog vremena sam prenio potraživanja (beskamatne pozajmice) kako bih se distancirao, ali i napravio napor koji je drugim vjerovnicima trebao pokazati koliko je situacija kritična i potaknuti ih na dogovor. Kao i svaki put do sada, bio sam se ODREKAO naplate ma i jedne kune (obavezu je naravno preuzela i kompanija koja je od mene preuzela dug) i napravio taj korak tek nakon višemjesečnog natezanja i nakon što sam najavio taj potez. Na što nitko nije bio ni odgovorio - ni uhljebnički HBOR koji bi se navodno trebao brinuti za imovinu građana. Uhljebi, nakon što smo im spasili ulaganje nisu NI JEDNOM došli ni posjetiti svog klijenta i 1000 radnika, sve dok ih nisam više puta prozvao zbog toga - istaknuo je Bakić.

Naglasio je također da su "uhljebi" iz HBOR-a prekršili dogovore i najobičnija poslovna i moralna načela, te u najvećoj krizi ucjenom pokupili čak i obrtna sredstva za financiranje izvoza.

- Kao što je iz javnih informacija jasno, situacija je duže kritična, a prilažem izvadak iz pisma koje sam (kao tadašnji zadnji pokušaj, ali i dokument koji će se moći objaviti - i objavit će se pa ne brzajte sa zaključcima) poslao bankama prije točno godinu dana kad su pohlepno blokirale tada ključnu transakciju. Za mene će ova moja baš luda avantura, nevjerojatan pokušaj spašavanja propale kompanije koji je mogao, i može uspjeti, zasigurno značiti veliki gubitak (5-10 mil. eura?), i - znate ono kad kažu 'da li biste pokušali opet'- ne bih pokušao opet. Bit će jako zanimljivo gledati ako se stvari ne uspiju posložiti kome će i kako dopasti te otužne nekretnine (najvrijednije su davno prodane) koje su trebale i trebaju značiti zalog za preokret kompanije - zaključio je Bakić.

298735663_10159935137269556_6561200043563551393_n.jpg