Bakić o mogućnosti dolaska u bolnicu bez trijaže za one s Covid potvrdama: "I cijepljeni prenose zarazu" Foto: Ilustracija/Arhiva VV/Facebook Nenad Bakić

Bakić o mogućnosti dolaska u bolnicu bez trijaže za one s Covid potvrdama: "I cijepljeni prenose zarazu"

IHR/Varaždinske vijesti | 16.8.2021. u 17:33h | Objavljeno u Aktualno

- Poznato je da i cijepljeni raznose zarazu. Pogledajte samo slučajeve Islanda, UK, Izraela, kao i mnoge znanstvene radove... Naša Vlada je postupila dobro zabranivši ulazak Britancima u zemlju samo na osnovu potvrde, moraju imati i negativni test. Nadam se da će se ova odluka izmijeniti kako se ne bi ugrožavali životi. Fetiš propusnica ne smije biti važniji od života! - ustvrdio je investitor Nenad Bakić na svojem Facebook profilu vezano uz današnje objave kojim će se EU digitalniim Covid potvrdama moći brže ući u bolnicu za one koji ih imaju.

viber_slika_2021-08-16_14-20-12-887.jpg

S obzirom na njegove navode da i cijepljeni mogu prenositi virus, na današnjoj konferenciji za novinare pitali smo ravnatelja OB Varaždin Nenada Kudelića koliko onda ima smisla brži ulazak u bolnicu onima s Covid potvrdama.

- I cijepljene osobe mogu biti prenosnici virusa, znači, mi ne povećavamo učinkovitost, mi samo ubrzavamo postupak trijaže. Trijaža se sastoji od dva dijela - mjerenja temperature i uzimanja epidemiološke anamneze, a nama zapravo Covid putovnica ubrzava sam postupak - odgovorio je dr. Kudelić.

Označeno u