Bakić gotovo rasprodao svoje dionice Varteksa; novi dioničar varaždinskog tekstilca je poduzetnik Antonio Popić

MGA | 17.5.2023. u 15:30h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Donedavno najveći pojedinačni dioničar Varteksa Nenad Bakić i dalje rasprodaje svoje dionice varaždinske tekstilne industrije tj. ostalo mu je još svega 3,8 posto dionica. Na Zagrebačkoj burzi u utorak, 16. svibnja, objavljeno je da je g. Antonio Popić stekao više od 10% dionica Varteksa i time prešao prag glasačkih prava.

- Dana 8. svibnja g. Antonio Popić stekao je 536.289 dionica Varteksa tj. 10,67% glasačkih prava u temeljnom kapitalu izdavatelja. Dionice je stekao izvan službenog mjesta trgovanja temeljem Ugovora o prijenosu dionica sklopljenog 8. svibnja - stoji u objavi za ZSE.

Osim obavijesti o prelasku praga od 10% glasačkih prava i stjecanju dionica, objavljeno je da je dioničar Nenad Bakić nakon kupoprodaje i prijenosa dionica pao ispod 5% glasačkih prava kod izdavatelja Varteks d.d. tj. da sada raspolaže s 190.992 dionice koje čine 3,8% dionica izdavatelja.

Prije ove transakcije, Bakić je krajem ožujka veliki paket dionica prodao Marku Vučijeviću, vlasniku tvrtke Global Consulting & Intelligence. Tada je, uz gubitke, kako je naveo Bakić, prodano 24,91 posto udjela u Varteksu te je Bakiću tada ostalo 14,47% dionica, ali je odmah napomenuo da namjerava sve rasprodati.

Kako piše Poslovni dnevnik, Antonio Popić je mladi poduzetnik iz Imotskog, magistar ekonomije koji je karijeru započeo u Agrokoru, i to kao menadžer izvoza u Zvijezdi. Zatim s partnerima kreće u privatne poslove koji uključuju distribuciju roba po hrvatskim trgovačkim lancima, ali ulaže i u nekretnine te turističko-ugostiteljski sektor.