Bakić najavljuje prodaju Varteksovih nekretnina u Varaždinu i preseljenje u Novi Marof!

vv / jutarnji list | 29.1.2019. u 06:27h | Objavljeno u Aktualno

Nenad Bakić, većinski vlasnik i odnedavno direktor Varteks, namjerava preseliti pogone poduzeća iz Varaždina u Novi Marof, koji je godinama prazan. Kako je ocijenio u Jutarnjem list, iako prodaja odjela krenula dobro, situacija je financijski izrazito zahtjevna jer je Varteks „odsječen“ od banaka i cijelo poslovanje ovisi o njegovim pozajmicama, kojih je više desetaka milijuna za plaće i ostalo, tako je u Varteks dosada ukupno uložio 50 milijuna kuna.

- To znači prodati cijeli kompleks ili dio kompleksa i taj novac uložiti u razvoj biznisa. Nas zanima isključivo razvoj biznisa – rekao je za Jutarnji list Bakić te dodao da je „Varteks u prošlosti bio meta različitih investitora, koji nisu razmišljali o modnom i tekstilnom biznisu, nego o nekretninskom potencijalu“.

Točno je da su planovi o preseljenju postojali i ranije, kao i o prodaji (dijela) zemljišta od oko 200 tisuća kvadrata uz Zagrebačku ulicu, koji se sada koristi u manjem obujmu i utječe na troškove poslovanje zbog zastarjelosti pogona. Međutim, kada su se radili prvi planovi za preseljenje Varteksa u Brezje ili Novi Marof, bila su to vremena kada su se daleko više tražile nekretnine u Varaždinu, nego što je to danas slučaj pa je pitanje što će se dobiti prodajom varaždinskih pogona, izuzev novca za namirenje „sitnih“ potraživanja…

No, možda sve iznenadi ovaj investitor i matematičar, kojemu su traperice glavni dio dress coda, a najveću hrvatsku tekstilnu kompaniju vodi u „sportskom duhu“, radeći kao direktor 14 sati dnevno za minimalac, i to u vrlo skromnom uredu, kako naglašava Jutarnji list, napominjući da će u ostavu preurediti postojeći ured predsjednika uprave s mramornim pločicama i vratima presvučenim debelom kožom, koji smo svjedoči o "pozi i formi kojom su neki dosadašnji direktori pokušali nadomjestiti nedostatak autoriteta".