Avar zatražio odgodu sjednice Glavne skupštine TD Termoplina

V.M./Varaždinske vijesti | 30.3.2016. u 08:39h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je na jučerašnjoj konferenciji za novinare iznio tvrdnje da Termoplin zlorabi Zakon o javnoj nabavi te da je oštetio proračun Grada Varaždina za više od 1,5 milijuna kuna, nezavisni vijećnik Zlatan Avar zatražio je odgodu sjednice Glavne skupštine TD Termoplin.

Sjednica Glavne skupštine zakazana je za četvrtak, 31. ožujka, a na njoj bi se trebalo raspravljati o godišnjem izvješću za 2015. godinu, uporabi dobiti, isplati dividende i imenovanju novih članova nadzornog odbora.

- S obzirom na novo nastale okolnosti koje govore da je određeni dio dobiti ostvaren nezakonitim radnjama određenih članova društva, predlažem da se sjednica Glavne skupštine TD Termoplin d.d. odgodi do daljnjega. Ukoliko odgoda nije moguća, predlažem da se po otvaranju sjednice ista prekine te zakaže njen nastavak - stoji u dopisu Zlatana Avara naslovljenom na Grad Varaždin, odnosno gradonačelnika Gorana Habuša.

Avar traži od gradonačelnika Habuša, koji je predsjednik Skupštine, da zajedno s članovima Nadzornog odbora TD Termoplin d.d. koji zastupaju Grad Varaždin, pokrene postupak povrata financijskih sredstava za koje je, prema Avarovim tvrdnjama, oštećen Proračun Grada Varaždina.

- Proračun je oštećen u razdoblju od 2014. do 2016. godine zlouporabom instituta javne nabave od strane TD Termoplin d.d. Smatram nedopustivim da se raspravlja i donosi odluka o isplati dividende članu društva koji je bio aktivan sudionik u nezakonitim radnjama koje su oštetile Proračun Grada Varaždina. U novonastaloj situaciji neodgovorno je imenovati nove članove Nadzornog odbora TD Termoplin d.d. Novim, ali i sadašnjim članovima Nadzornog odbora koji zastupaju Grad Varaždin stojim na raspolaganju kako bih im pojasnio analizu koja je dovela do zaključaka konferenciji za novinare te predlažem što skoriji sastanak - stoji u Avarovom dopisu.

Vezane vijesti:

Avar podiže kaznenu prijavu: Termoplin zlorabi javnu nabavu, proračun oštetio za 1,5 milijuna kuna

Habuš zatražio hitna očitovanja nadležnog upravnog odjela i Termoplina

Termoplin: Avarove izjave nisu točne, ne raspolaže relevantnim informacijama

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci