Avar o pritiscima Budimo grada da se zaposle članovi platforme u HNK Varaždin

| 10.12.2021. u 14:08h | Objavljeno u Aktualno

Zlatan Avar je na današnjem aktualnom satu spomenuo da je platforma Budimo grad radila pritisak na Grad Varaždin da se u HNK Varaždinu zaposle ljudi iz njihove platforme, a da će i dalje raditi pritisak u HNK Varaždinu da se nastavi sa zapošljavanjem njihovih članova.

- Nije mi jasno vaše pitanje o Budimo grad i zapošljavanje u HNK. Ja ne zapošljavam nikoga, to može samo intendant ili intendantica. Na mene nitko ne vrši pritisak, niti ja ne popuštam pritiscima i mislim da je pitanje u potpunosti deplasirano - objasnio je Bosilj na upit Zlatana Avara.

- Nisam zadovoljan. Na Odboru za kulturu i obraznovanje, je gospođa Dubravka Novak rekla da su izvršili pritisak na vas da bi se zaposlila njihova dva člana u HNK te da će izvršiti ponovni pritisak da zaposle još tri člana u HNK. To je rekla pred svjedocima i članovima Odbora. Mi smo kao vijeće kompromitirani i ovakvim ponašanjem bi bilo najbolje da se raspustimo i idemo na nove izbore - rekao je Avar. 

Na ove je navode kasnije odgovorila Dubravka Novak odgovorivši da je istina da su radili pritisak da se zaposli dvoje glumaca i to na način da su radili pritisak da se poštuje Zakon. Prema njezinom pojašnjenju riječ je o glumcima koji su sedam godina radili pod određenim uvjetima te su već time trebali biti zaposleni po sili zakona.

- Žalosno je da je Budimo grad trebao raditi pritisak da se poštuje Zakon - zaključila je Novak.

Označeno u