Avar o pritiscima Budimo grada da se zaposle članovi platforme u HNK Varaždin

| 10.12.2021. u 14:08h | Objavljeno u Aktualno

Zlatan Avar je na današnjem aktualnom satu spomenuo da je platforma Budimo grad radila pritisak na Grad Varaždin da se u HNK Varaždinu zaposle ljudi iz njihove platforme, a da će i dalje raditi pritisak u HNK Varaždinu da se nastavi sa zapošljavanjem njihovih članova.

- Nije mi jasno vaše pitanje o Budimo grad i zapošljavanje u HNK. Ja ne zapošljavam nikoga, to može samo intendant ili intendantica. Na mene nitko ne vrši pritisak, niti ja ne popuštam pritiscima i mislim da je pitanje u potpunosti deplasirano - objasnio je Bosilj na upit Zlatana Avara.

- Nisam zadovoljan. Na Odboru za kulturu i obraznovanje, je gospođa Dubravka Novak rekla da su izvršili pritisak na vas da bi se zaposlila njihova dva člana u HNK te da će izvršiti ponovni pritisak da zaposle još tri člana u HNK. To je rekla pred svjedocima i članovima Odbora. Mi smo kao vijeće kompromitirani i ovakvim ponašanjem bi bilo najbolje da se raspustimo i idemo na nove izbore - rekao je Avar. 

Na ove je navode kasnije odgovorila Dubravka Novak odgovorivši da je istina da su radili pritisak da se zaposli dvoje glumaca i to na način da su radili pritisak da se poštuje Zakon. Prema njezinom pojašnjenju riječ je o glumcima koji su sedam godina radili pod određenim uvjetima te su već time trebali biti zaposleni po sili zakona.

- Žalosno je da je Budimo grad trebao raditi pritisak da se poštuje Zakon - zaključila je Novak.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci