Avar o novostima u izdavanju propusnica: ako zatražite propusnicu u 10 sati ona će vam stići u 10:01

J.Š./Varaždinske vijesti | 1.4.2020. u 15:06h | Objavljeno u Aktualno

Načelnik stožera Civilne zaštite Grada Varaždina Zlatan Avar danas je na konferenciji za novinare dao informaciju o novostima u izdavanju propusnica građanima i tako naveo da od sutra ujutro (četvrtak) kreće novi način izdavanja propusnica.

- Danas je predstavljen sustav koji će omogućiti izdavanje propusnica putem platforme e-građani Ministarstva uprave u suradnji s nacionalnim stožerom. Gradski stožer Civilne zaštite u suradnji s Gradom Varaždinom omogućuje da od sutra svi mogu popuniti zahtjev za propusnicu i dobiti je odmah, iste sekunde. Dakle, od sutra više nećemo koristiti stari način koji je tražio dodatne korake, nego od sutra nakon što građani ispune podatke dobiju link na kojem preuzimaju propusnicu. Sustav i način je sličan, molim građane da odabiru one razloge koji su navedeni. Mi smo točno naveli razloge zbog kojih se dobivaju propusnice na temelju onog što je najčešće dolazilo unatrag sedam dana. One građane koji nemaju sređeno prebivalište stranica upućuje na dosadašnji način izdavanja propusnica gdje mi moramo potom odraditi dodatna dva-tri koraka kako bi izdali propusnicu. Da ponovim, Grad Varaždin i gradski stožer CZ-a omogućili su ako zatražite propusnicu u 10 sati da će vam stići u 10:01. Cilj je da građani što manje dolaze u vijećnicu i proceduru odrade online. Građani koji su podnijeli zahtjeve danas, mi ćemo ih obraditi i poslati im na e-mail. Oni koji su predali zahtjeve na porti, njih ćemo pozvati telefonom, nitko neće ostati bez propusnice - ukazao je načelnik Stožera Zlatan Avar.

Dodao je i kako se poduzimaju mjere da se poduzetnicima i obrtnicima olakša situacija.

- Narednih dana Grad Varaždin će raspisati poziv, natječaj kojim će biti omogućena pomoć iz poduzetničkog fonda. Poduzetnicima će biti plaćeni režijski troškovi, dakle odvoz smeća, troškovi vode i plina nakon što predaju skenirane uplatnice. S tim krećemo za par dana, pa ih pozivamo da obrate pažnju na tu mjeru Grada Varaždina. Pozivamo ih da se jave putem obrasca koji ćemo uskoro objaviti na službenom webu, neka prilože skenirane dokumente – zaključio je Avar najavljujući mjere za pomoć poduzetnicima pogođenima mjerama zaštite od koronavirusa.

Naveo je i razloge zbog kojih se izdaju propusnice a to su: skrbi o starijima, skrbi o djeci, skrbi o životinjama i nužnih radova u vinogradima odnosno na zemlji, radi odlaska u samoizolaciju, posjete onima koji su u samoizolaciji, a posebno će se obrađivati zahtjevi onih koji imaju problem s prebivalištem.