VIDEO Zlatan Avar: Najbolje bi bilo da gradonačelnik da ostavku zbog nezakonitih radnji Foto: Ilustracija

VIDEO Zlatan Avar: Najbolje bi bilo da gradonačelnik da ostavku zbog nezakonitih radnji

VV | 10.3.2023. u 10:33h | Objavljeno u Aktualno

- Prije dva dana sam dobio odgovor Ministarstva, a koji je punih sedam mjeseci putovao do mene. Odnosi se na nagodbu s TH Investom na prodaju javnog dobra. Mi smo dobronamjerno upozoravali sve aktere da se javno dobro ne može prodavati i da za nju moraju biti ispunjeni zakonski uvjeti. Odgovor Ministarstva je da se u roku od 30 dana moraju riješiti nezakonitosti ili se odluka mora staviti van snage, taj rok je 16. ožujka, a do onda se to ne može napraviti - rekao je Zlatan Avar na današnjoj novinarskoj konferenciji Nezavisne liste Ivana Čehoka. 

Također je naglasio da se na Gradskom vijeću glasalo po jednoj verziji integralne nagodbe, a po drugoj se potpisao ugovor između Grada i TH Investa i smatraju da su se time krivotvorile službene isprave.

- Ovo je klasično falsificiranje dokumenta. Svi to znaju, ali nadležne institucije ne poduzimaju ništa, a ovakvi dokumenti im prolaze ispred očiju - istaknuo je Avar.

Također je prozvao vijećnike Ivana Obadića i Dubravku Novak, smatrajući da su oni također propustili reagirati na nezakonitosti oko nagodbe, a smatraju se kao "korektiv vlasti" prema riječima Avara.

- Oni su Bosiljevi jataci u ovoj nezakonitoj raboti. Dižu ruke, a zadnjih dana se bave samo kvalitetom zraka, dok milijuni eura prolaze. To ih ne zanima i ponašaju se kao da se ne događa - istaknuo je Avar.

Također je pozvao građane na predstojeće izbore koji će se održati 16. travnja, smatrajući da bi morali zaustaviti ovakvu nagodbu.

- Gradonačelnik je mogao predložiti nezakonit akt, međutim gradski vijećnici bi morali zaustaviti ovakvu nagodbu i ovakav akt. Kada su vijećnici odgovorni, onda se to tako radi. Kada smo upozoravili, Bosilj se licemjerno cerio i donosio mišljenja odvjetnika koja nisu u skladu s odlukom Ministarstvom te je to prošlo i isplata je već na računu tvrtkama u nagodbi te imamo ugovornu obvezu koju sada ne možemo ispuniti. Najbolje bi bilo da bi gradonačelnik dao ostavku zvog nezakonitih radnji i jer je obmanjivao gradske vijećnike - objasnio je Avar.

- Prema očitovanju Ministarstva u jednoj odluci se prekršilo četiri zakona. Tu se radi o apsolutnoj nekompetenciji i neznanju. Da ne govorim da smo za našu integralnu nagodbu bili nekih 30 milijuna kuna jeftiniji, nego sada. Tada sam morao dva puta ići na ispitivanja i objašnjavati da je voda mokra, a sada imamo očitovanje Ministarstva da su četiri zakona prekršena te da ono što je Gradsko vijeće izglasalo i ono što je potpisano nije isto - objasnio je Mario Lešina.

Video sadržaj
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci