Avar: Gđa Vlašić nije se grijala prethodne dvije zime, a račun je dobila za dva mjeseca

MGA/VV | 7.1.2020. u 12:30h | Objavljeno u Aktualno

Nakon brojnih postova na društvenim mrežama i napisima u medijima o slučaju nezadovoljne stanarke zgrade s novom kotlovnicom u Krležinoj ulici oglasio se i Grad Varaždin:

- S obzirom na neistinite napise pojedinih medija u vezi s projektom rekonstrukcije kotlovnice u zgradi Miroslava Krleže, Grad Varaždin se očituje kako slijedi:

1. Ukupna vrijednost investicije u rekonstrukciju kotlovnice iznosi 2.785 milijuna kuna, što je 27.711,00 kn direktnog transfera prema svakoj stambenoj jedinici u navedenoj zgradi.

2. Vrijednost internih radova u svakoj stambenoj jedinici varira od 1.600,00 kn do 5.300,00 kn i njih snose stanari jer su stanovi privatno vlasništvo. Stanari su sami definirali opseg radova u stanovima što je i evidentirano u popratnoj dokumentaciji.

3. U projektu rekonstrukcije otkrivene su nepravilnosti kod priključaka za vodu te nakon rekonstrukcije kotlovnice više nema situacija da svi stanari plaćaju „tuđe“ troškove.

4. Svaki od stanara u zgradi nakon rekonstrukcije kotlovnice ima „etažno grijanje“ te sami upravljaju svojim sustavom (definiraju temperaturu grijanja, režim rada i vremenski raspon rada).

5. Rekonstrukcija kotlovnice je ulaganje u dugotrajnu materijalnu imovinu koja se jasno može vidjeti u navedenoj zgradi i na raspolaganju je svim stanarima.

6. Jasno je da se rekonstrukcijom kotlovnice podigla i tržišna vrijednost stanovima u navedenoj zgradi.

Što se tiče iznošenja neistina od strane gospođe Vlašić putem društvenih mreža, iz službenih očitanja kalorimetra jasno se vidi da gospođa u 2017. i 2018. godini praktički nije koristila grijanje. Početkom ogrjevne sezone 2019. godine, gospođa koristi grijanje i toplu vodu te prema službenim podacima troši u prosjeku 30 kWh dnevno. Isto tako je jasno istaknuto na računu za 11. mjesec da je na njemu iskazan i obračun pripreme tople vode i grijanja od trenutka priključenja na novi sustav nakon izvršenja rekonstrukcije kotlovnice, što je za gospođu 30.9.2019. godine. Jednostavno rečeno, radi se o potrošnji za 10. i 11. mjesec.

S obzirom da je projekt rekonstrukcije kotlovnice u zgradi Miroslava Krleže 1a završen, u slijedećih godinu dana slijedi praćenje potrošnje i ponašanja svakog od korisnika sustava u cilju postizanja maksimalne efikasnosti.

Grad Varaždin će sa TD Vartop d.o.o. sazvati konferenciju za tisak prilikom izdavanja računa za prosinac 2019. godine i predstaviti usporedbu računa za isti period 2018. godine kako bi usporedili mjerodavne podatke, a nećemo se povoditi izjavama politikanata koji su prelijeni da bi se ozbiljno bavili bilo kojom materijom, u ovom slučaju toplinarstvom.

Grad Varaždin i TD Vartop d.o.o. su u stalnom kontaktu sa predstavnicima stanara i upraviteljem zgrade kako bi se u najkraćem mogućem roku riješile nedoumice ili eventualni problemi. Ovim putem im zahvaljujemo na suradnji i povratnim informacijama - stoji u priopćenju koje potpisuje zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.