Aquatehnika opet "na bubnju": cijena pala s 29,7 na 21,1 milijun kuna

D.P./Varaždinske vijesti | 25.7.2017. u 11:48h | Objavljeno u Aktualno

Temeljem odluke Nadzornog odbora, u jednim je dnevnim novinama, jučer 24. srpnja, objavljen poziv za prodaju poslovnih udjela u društvu Aquatehnika.

Prodaje se 100% poslovnih udjela jednom kupcu, po načelu »sve ili ništa“, a početna cijena je 21,1 milijun kuna. 

Inače, to je već treći pokušaj prodaje tvrtke, a u prvom javnom pozivu cijena je bila 29,7 milijuna kuna.

Tada su u Varkomu kazali kako prodajom žele poboljšati tržišni položaj Aquatehnike u trenutku započinjanja projekata financiranih iz fondova Europske unije i otkloniti opasnost od neželjenih posljedica zbog sadašnjega specifičnog odnosa Varkoma kao investitora i Aquatehnike kao izvođača.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok u predizbornoj je u kampanji isticao kako se protivi odluci o prodaji te je čak u uniformi radnika Aquatehnike zbog solidarnosti prema radnicima sa svojim suradnicima održao konferenciju za novinare.

- Prema našim spoznajama, na otvorenju ponuda za aglomeraciju, Aquatehnika je odabrana kao izvođač zajedno s još jednom slovenskom tvrtkom. Prema tome, Aquatehnika je dobila nove poslove, pa zašto onda prodavati tvrtku koja upravo od Varkoma dobiva poslove - istaknuo je Čehok.

Zlatan Avar je pozvao je tada povjerenicu Dragicu Đulu da suspendira natječaj za prodaju Aquatehnike i da odluku odgodi sve do kad se ne konstituira novo Gradsko vijeće i ne izabere novi gradonačelnik i njegovi zamjenici.

Unatoč tome, novi poziv za prodaju je objavljen, a rok za podnošenje obvezujuće ponude za kupnju poslovnih udjela u društvu Aquatehnika d.o.o. je 10.08.2017 godine.

Označeno u