Aquatehnika i ludbreška Odvodnja pripojene Varkomu Foto: VV arhiva / ilustracija

Aquatehnika i ludbreška Odvodnja pripojene Varkomu

Varaždinske vijesti | 1.5.2019. u 11:50h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Ugovorom o pripajanju, sklopljenim 6. ožujka, trgovačka društva Aquatehnika d.o.o. i Odvodnja d.o.o. Ludbreg pripojena su trgovačkom društvu Varkom d.d.

U objavi o pripajanju navodi se da je Ugovor o pripajanju 7. ožujka zaprimljen u sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu, kao i da je, s obzirom na to da Varkom drži sve poslovne udjele Aquatehnike i Odvodnje, riječ o pripajanju u posebnim slučajevima iz članka 531. Zakona o trgovačkim društvima.

- Izvršenim pripajanjem neće doći do povećanja temeljnog kapitala Društva preuzimatelja (Varkom) niti će se vršiti zamjena dionica Društva preuzimatelja za poslovne udjele prvo pripojenog Društva (Aquatehnika) i poslovne udjele drugo pripojenog Društva (Odvodnja). Vjerovnicima društava koji sudjeluju u pripajanju će se sukladno članku 523. Zakona o trgovačkim društvima dati osiguranje, ako se u tu svrhu jave u roku od šest mjeseci od objavljivanja upisa pripajanja u sudski registar u koji je upisano društvo čiji su vjerovnici, a ne mogu tražiti da im se podmire tražbine. Vjerovnici Društva preuzimatelja imaju pravo samo ako mogu dokazati da je pripajanjem društva ugroženo ispunjenje njihovih tražbina - stoji u objavi trgovačkih društava, odnosno direktora Varkoma Željka Bunića, direktora Aquatehnike Andrije Bedenika te direktora Odvodnje Matije Frančića.