Apel predsjednice SHU-a Čehoku: "Zaposlite učitelje iz produženog boravka na neodređeno vrijeme" Foto: Ilustracija/VV arhiva

Apel predsjednice SHU-a Čehoku: "Zaposlite učitelje iz produženog boravka na neodređeno vrijeme"

IHR/Varaždinske vijesti | 15.5.2019. u 11:20h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Varaždin i Rijeka jedini su gradovi u Hrvatskoj u kojima učitelji koji rade u produženom boravku nemaju sklopljeni ugovor na neodređeno vrijeme. Potvrdila je to Sanja Šprem, predsjednica SHU-a jučer u Varaždinu na skupu članova tog sindikata iz Varaždinske županije.

- Jasno je zakonom propisano da lokalna samouprava sufinancira produženi boravak, pa o odluci Grada Varaždina ovisi zapošljavanje. Poznato je i stalno se ističe da je Varaždin grad u kojem se oduvijek cijenilo obrazovanje. Stoga apeliram na našeg gradonačelnika da razmisli dobro o ovome, odnosno da omogući od sljedeće jeseni zapošljavanje učitelja koji rade u produženom boravku na neodređeno vrijeme, kao što su to uradili svi drugi veći gradovi u Hrvatskoj. Zašto bi po tome bili najlošiji kada smo po kvaliteti rada naših učitelja i uspjeha naših učenika top u Hrvatskoj - rekla je čelnica SHU-a.

Zašto u Varaždinu učitelji iz produženog boravka nisu zaposleni na neodređeno vrijeme zanimalo je i županijskog vijećnika Darka Detelja iz redova Reformista na sjednici Županijske skupštine u siječnju.

- Zašto se učiteljima koji rade u produženom boravku ne mogu dati ugovori na neodređeno vrijeme? Učiteljice koje rade tako ne mogu ostvariti prava poput porodiljnog dopusta ili kredita - zanimalo je Detelja.