Apel čitatelja iz Grabanica: "Izmjestite kontejnere za našu dobrobit!"

VV | 27.1.2022. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

- Tko je odgovoran za ruglo i smrad na ulazu u varaždinski kvart Grabanice? - pita se čitatelj M. Č., koji nam je poslao i fotografije.

Kako navodi, na samom ulazu u ovo varaždinsko stambeno naselje postavljeni su kontejneri za komunalni otpad, papir, plastiku, bio otpad, staklo i metal.

- To nikako nije slika prilika ovog naselja. Svi težimo ka urednom i čistom Varaždinu i svih kvartova našeg grada. Pored kontejnera prolaze sva djeca Grabanica kada idu u školu i iz nje, uz i između tih kontejnera, koji su izvor zaraze, bakterija i bolesti. Ugrožena je i prometna sigurnost jer postavljeni kontejneri otežavaju preglednost prometnice, u odnosu na vozila koja dolaze iz drugog smjera. Kontejnere bi trebalo izmjestiti na drugu, prikladniju lokaciju - upozorava naš čitatelj koji se pita tko je odgovoran za postavljanje kontejnera na takvu neprikladnu lokaciju: Grad, komunalni redari, Varkom, Čistoća ili sami stanari?

- Svakako bi bilo neophodno da nadležni sagledaju stanje, interveniraju i nađu drugo rješenje za smještaj i odlaganje otpada koje bi bilo na dobrobit svih stanara tog varaždinskog kvarta - apelira naš čitatelj.

Označeno u