Antolić Vupora: Županijski vijećnici trebaju konsenzusom donijeti odluku o donaciji svojih naknada

MGA/VV | 16.4.2020. u 10:30h | Objavljeno u Aktualno

Klub vijećnika SDP-a Skupštine Varaždinske županije poziva sve vijećnike u Skupštini da na sjednici, zakazanoj za petak, pokažu solidarnost u ovim teškim trenucima uzrokovanim epidemijom koronavirusa te konsenzusom donesu odluku o donaciji vijećničke naknade onima koji su najviše oštećeni ovom krizom.

- Svi vijećnici iz redova SDP-a spremni su se odreći svojih naknada i podržati takvu odluku kako bi bez obzira na stranačku pripadnost poslali zajedničku poruku solidarnosti prema našim sugrađanima, posebno onima koji su u ovoj krizi izgubili svoja radna mjesta i koji su najteže pogođeni novonastalom situacijom - poručila je uoči sjednice Skupštine predsjednica Županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora. Posebno je naglasila važnost da ta odluka bude jednoglasna. Ukoliko neće biti sluha za ovu inicijativu SDP-a od vijećnika drugih političkih opcija, vijećnici SDP-a će svoje naknade donirati kroz razne humanitarne akcije ili fondove i tako pomoći onima kojima je to u ovom trenutku neophodno.

- Iz dana u dan gledamo obrte i male tvrtke kako se zatvaraju, a ljudi u sve većem broju završavaju na Zavodu za nezaposlene. Vrijeme je da Skupština i svi vijećnici pokažu solidarnost - istaknula je Antolić Vupora.

Osim te točke županijski vijećnik Luka Zrinski ukazao je na važnost izmjena i dopuna proračuna kojem treba više od predloženih kozmetičkih promjena.

- SDP smatra kako su prihodi po osnovi poreza i ostalih davanja previsoko planirani jer upravo u vrijeme krize poslovni subjekti i fizičke osobe neće biti u mogućnosti puniti proračun intenzitetom kao u vrijeme normalnog poslovanja. Stoga rebalans treba planirati realno, vodeći pritom i računa oko ukupnih uplata županijskih vijećnika i smanjenih prihoda po pitanju poreza – pojasnio je Zrinski, predsjednik županijskog Foruma mladih SDP-a.

- Posebno se trebamo baviti mjerama za ublažavanje gospodarske krize, ali i mjerama pomoći građanima čija je egzistencija već sada došla u pitanje. Krizna situacija poput ove treba hitne, pametne i hrabre poteze te planiranje u razvoj kako bi kriza postala prilika, poput razvitka poljoprivrede u smjeru samodostatnosti proizvodnje domaće hrane - zaključila je Antolić Vupora.