Antolić Vupora: "Treba povećati najniže mirovine, sramotno su male"

vv | 14.7.2022. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

U Saboru predstavljene izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju pokazale su kako su mizerne mirovine u Hrvatskoj i kako je potreban niz mjera kako bismo našim umirovljenicima olakšali život.

- Pozdravljam sve mjere koje idu u korist našim umirovljenicima, no trebali bismo u prvom redu razmotriti i povećanje najniže mirovine u Hrvatskoj od koje je gotovo nemoguće živjeti. One se kreću od 1.100 do 3.000 kuna ovisno o godinama staža. Vlada ne samo da treba isplaćivati inflatorni dodatak na mirovine jer su cijene u trgovinama porasle u prosjeku 15 posto, nego nastaviti i s isplaćivanjem dodatka za energente koji su poskupjeli 40 posto - naglasila je predsjednica Županijske organizacije SDP -a Varaždinske županije i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora.

Predloženim izmjenama, naime, od 1. siječnja iduće godine 287 tisuća umirovljenika dobit će povećanje od samo 30 kuna na najniže mirovine, a 136 tisuća umirovljenika će dobiti 250 kuna (obiteljske mirovine), što je sramotno malo, navodi se u priopćenju SDP-a.