Antolić Vupora: Skupština županije nije mjesto vrijeđanja skupštinara

VV | 23.2.2022. u 09:22h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora nakon sjednice Skupštine Varaždinske županije održane u ponedjeljak pozvala je sve da svojim ponašanjem i međusobnom komunikacijom zadrže razinu digniteta koju to predstavničko tijelo zaslužuje.

Posebno se obratila iskusnijim kolegama političarima "koji iza sebe imaju već dobar broj političkih utakmica u nogama da upravo svojim ponašanjem i izjavama daju pozitivan primjer mlađim kolegama, a ne da rade suprotno".

- Kada vijećnik u Skupštini postavi pitanje, na županu je da u skladu sa svojim mogućnostima i poznavanjem informacija odgovori na pitanje, a ne da svojim neprimjerenim istupom omalovažava članove Skupštine koji su na to mjesto izabrani voljom građana Varaždinske županije. Skupština Varaždinske županije kao najviše predstavničko tijelo, ali ni građani naše županije, takav način komunikacije i ponašanja kakav smo nedavno svjedočili jednostavno ne zaslužuju - kazala je Antolić Vupora ističući da je obveza svih zajedno zadržati dignitet i razinu tolerantnog ponašanja.

Ujedno je apelirala na pojedine vijećnike da se suzdrže od svojih komentara, posebice onih koji su Skupštinu pokušali usporediti sa životinjskim svijetom.

- Nedopustivo je da jedan od izabranih vijećnika predsjedniku Skupštine dobacuje da je dobro što je veterinarske struke pa zna sa životinjama. Takav način ponašanja je jednostavno neprihvatljiv - poručila je predsjednica županijskog SDP-a.

Dodala je da je SDP jedina oporba u Županijskoj skupštini.

- Za razliku od Reformista, koji godinama ponavljaju da mogu sa svima surađivati i trgovati na političkoj sceni, SDP je od prvog dana jedina oporba u Skupštini Varaždinske županije. Argumentirano smo to dokazali budući smo, između ostalog, bili jedini koji smo glasali protiv proračuna Varaždinske županije. Predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije podsjeća na tu činjenicu sve one koji sada u javnom prostoru iznose netočne informacije i pokušavaju zamagliti svoje političke odluke - navela je Barbara Antolić Vupora.

- Da ćemo biti konstruktivna oporba rekli smo jasno na početku mandata. Osim što smo konstruktivna mi smo i jedina oporba u Skupštini iako neki, nakon što nakon gubitka vlasti nisu uspjeli zadovoljiti niti sačuvati svoje kadrovske apetite, tek sada kreću u kritiku vladajućih. Mi svoj politički stav i odluku imamo od prvog dana i tako se ponašamo, za razliku od onih koji se tek sada "mijenjaju" - poručila je Antolić Vupora dodajući da se "SDP u svojim nastupima nikada nije niti neće koristiti bahatim stavom već samo argumentima i konstkruktivnim prijedlozima".

- Upravo oni koji čuvaju HDZ-ovu vlast na nacionalnoj razini, a na lokalnoj se grčevito bore sačuvati svoje pozicije, nemaju pravo drugima dijeliti lekcije. Ono što mogu je na sljedećoj sjednici pažljivo slušati i učiti kako se vjerodostojno zastupaju politički stavovi i opravdava povjerenje dobiveno od građana - zaključila je Antolić Vupora.