Antolić Vupora: Društvo u kojem se tolerira nasilje, ne može napredovati. Niste same!

VV | 25.11.2021. u 16:35h | Objavljeno u Aktualno

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, SDP-ova saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora poslala je poruku ženama u Hrvatskoj.

Naglasivši kako je u društvo u kojem se tolerira nasilje, društvo koje ne može napredovati, saborska zastupnica Antolić Vupora poručila je kako svaka vrsta nasilja, posebno onog rodnog utemeljenog mora naići na oštro osuđivanje.

S obzirom na činjenicu da je čak jedna četvrtina odraslih žena barem jednom doživjela neku vrstu nasilja, Antolić Vupora poslala je poruku žrtvama, ali i svim ženama.

- U Hrvatskoj, ali i svijetu kakvog želimo ostaviti budućim generacijama ne smije biti mjesta nasilju. Svim ženama poručujem: Niste same! Kao saborska zastupnica uvijek ću se zalagati i boriti za ravnopravnost spolova jer bez istine ravnopravnosti žena i prava na jednake mogućnosti i prosperitet ne možemo se ni boriti protiv nasilja. Sve žene mogu dati svoj doprinos u toj borbi, a najmanje što mogu učiniti je da prijave svaku vrstu nasilja bez razmišljanja, nemojmo ostati samo na riječima – zaključila je Antolić Vupora.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se 25. studenog u znak sjećanja na sestre Mirabal, političke aktivistkinje i borkinje protiv diktatorskog režima u Dominikanskoj Republici koje je 1960. godine brutalno dao ubiti diktator Rafael Trujillo.

Označeno u