Ana i Hrvoje Petrić: Razočarani smo jučerašnjim priopćenjem kojeg je potpisala Dubravka Novak

Varaždinske vijesti | 15.11.2022. u 16:45h | Objavljeno u Aktualno

Na jučerašnje priopćenje Dubravke Novak danas su se priopćenjem oglasili Ana Petrić, gradska vijećnica Platforme Budimo grad i Hrvoje Petrić, gradski vijećnik Platforme Budimo grad. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Ne možemo se othrvati osjećaju krajnjeg razočaranja nakon jučerašnjeg priopćenja koje je potpisala Dubravka Novak. Prosječni građanin iz sadržaja njenog priopćenja mogao bi zaključiti da su Ana Petrić i Hrvoje Petrić donijeli odluku da izlaze iz Platforme „Budimo grad“ i da će djelovati samostalno. Takvu odluku nikad nismo donijeli, iako je veliki broj platformskih kolega, na našu veliku žalost, prestao aktivno sudjelovati u radu platforme. 

Dvije godine prije osnivanja platforme BG aktivno smo se zalagali za promjenu u našem gradu. Epilog tog aktivizma bilo je osnivanje Platforme BG u studenom 2020. i nada da ćemo kroz političko djelovanje moći konkretnije doprinijeti pozitivnim promjenama. U svojim političkim istupima ostali smo dosljedni od prvog dana postojanja BG do danas. Upravo iz tog razloga posebno smo razočarani jučerašnjim priopćenjem.

Prvo, priopćenje progovara u naše ime, kao da je naša odluka bila da „više nismo dio“ te da „više nećemo istupati u ime" Platforme, što ne može biti dalje od istine. Drugo, skrivajući se iza mutne formulacije „ostali vijećnici i velika većina ostalih članova“ pokušava se zamagliti činjenicu da je „velika većina ostalih članova“ ovo priopćenje prvi put vidjela kada i mi – objavom u medijima. Treće, razloga za ovaj (nazovimo to pravim imenom) „pokušaj izbacivanja“, niti ima, niti ga se nudi bilo članovima, bilo javnosti, bilo nama. 

Međutim, motive za ovakvo postupanje lako možemo detektirati u našem protivljenju političkoj trgovini i protivljenju bezrezervnoj podršci vladajućoj garnituri. Direktan povod za priopćenje vidimo u činjenici da je Ana Petrić, druga na listi za Vijeće i kandidatkinja BG za zamjenicu gradonačelnice, aktivirala svoj mandat u Vijeću. 

Bez želje za ikakvim daljnjim prepucavanjem, možemo samo konstatirati da nas ovakve stvari neće pokolebati u daljnjem ozbiljnom pristupu vijećničkoj dužnosti."

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci