Američki veleposlanik Kohorst oduševljen: "U Međimurju se svaki problem može riješiti" Foto: Međimurska županija

Američki veleposlanik Kohorst oduševljen: "U Međimurju se svaki problem može riješiti"

IHR/Varaždinske vijesti | 24.4.2019. u 18:34h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj, Nj. E. W. Robert Kohorst u čijoj su pratnji bili Matthew Garrett, Maša Hošnjak i Duška Lastrić-Đurić boravili su danas u Međimurskoj županiji.
Na radnom sastanku domaćin, župan Međimurske županije Matija Posavec predstavio je veleposlaniku Kohorstu gospodarske i turističke potencijale Međimurja, funkcioniranje javne uprave i projekte koji se provode u Međimurskoj županiji.
- Posljednjih 10 godina Međimurska županija bilježi stalan porast dolazaka i noćenja turista - istaknuo je tom prilikom Posavec.
Veleposlanik Kohorst je posjetio i Tehnološko inovacijski centar gdje je direktorica Sandra Polanec Marinović predstavila REDEA-u i najveće ostvarene projekte te projekte u planu s posebnim naglaskom na mogućnosti investiranja u Međimursku županiju.
- Posebno smo ponosni jer smo jedna od prvih razvojnih agencija u Hrvatskoj koja investitorima osigurava pre i post investment care uslugu – istaknula je Polanec Marinović.
Direktor TICM-a Ivan Plačko ustvrdio je kako je Međimurska županija atraktivna sredina za ulaganja.
- Glavna odrednica budućeg rasta gospodarstva je ulaganje u obrazovanje i znanost - istaknuo je Plačko.

Posjet_Veleposlanika_SAD-a_-_Međimursko_veleučilište_4.jpg


Veleposlanik Kohorst bio je na svečanosti obilježavanja 11. godišnjice rada Međimurskog veleučilišta gdje mu je dekanica dr.sc. Nevenka Breslauer uručila posebnu zahvalu za suradnju i potporu radu MEV-a.
Veleposlanik Kohorst naglasio je da mu je drago što ima priliku posjetiti jednu od razvijenijih i inovativnijih županija.
- Čast mi je što mogu predstavljati svoju zemlju, a kao veleposlanik imam priliku posjećivati ovako napredna i prekrasna mjesta. Naše Veleposlanstvo se želi povezati sa županijama diljem Hrvatske, a to radimo kroz program „Meet US“. Još jedan od programa na kojem radimo je pružanje mogućnosti tvrtkama iz SAD-a da se povežu s hrvatskim poduzetnicima, a kroz sljedećih šest mjeseci donijet ćemo mjere i prijedloge kako bismo to ostvarili. Danas sam se uvjerio da u Međimurskoj županiji postoji stav da se svaki problem može riješiti i to je ono najvažnije što se može učiniti da bi se privukli američki investitori. Drugi najvažniji čimbenik za uspješan posao je da imate dobre zaposlenike, a vi ovdje radite na obrazovanju. Radna snaga koja je stručna i djeluje u suradničkom okruženju uvijek će privući nove tvrtke. Sviđa mi se što radite ovdje, taj pozitivan iskorak za privlačenje biznismena. Američko poduzetništvo ima kapitala i mnogo potreba da ulaže diljem svijeta, a mi ćemo proširiti vašu priču i pobrinuti se da dođe do pravih ljudi – istaknuo je američki veleposlanik.