Aktualni sat 37. sjednice Gradskog vijeća: Troškovi odvjetničkih usluga, imele i vrane

VV | 26.3.2021. u 10:51h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Većinom glasova, 17 za te jednim protiv, pred prisustvom 19 vijećnika prihvaćen je dnenvni red današnje 37. sjednice Gradskog vijeća Varaždina, a jednoglasno je prihvaćen izvještaj s prošle 36. sjednice Gradskog vijeća.

Vijećnici Vjeran Strahonja i Neven Bosilj su na aktualnom satu izrazili nezadovoljstvo jer nisu dobili odgovore na svoja pismena pitanja s prošlih sjednica. Strahonja vezano za upite oko inicijative da se ruše stabla u Trakošćanskoj, tj. tko je pokrenuo tu inicijativu, kao i s kojim poduzetnicima se pregovara oko crkve u Habdelićevoj ulici, dok Bosilj je naglasio da nije dobio niti jedan odgovor na pitanja koja je postavio na prošloj sjednici, ali i pitanje od prije tri sjednice na koji je način dogovoreno smanjenje cijene u proračunu vezano za Arenu Varaždin.

Bruno Ister je na aktualcu naglasio probleme koje imaju građani s vranama jer ih zlostavljaju, a naglasio je da imamo problema i s metaforičnim vranama o kojima će se raspravljati kasnije, dok je također naglasio problem vezan uz imele jer parazitiraju druga drveća. Robert Puja je postavio upit oko troškova odvjetničkih usluga Grada i gradske ustanove vezano za mandate prijašnje vlasti, tj. za razdoblje od 2011. do 2017. godine.

- Pročelnik i ja smo bili na Banfici i drugim mjestima. Jedina mogućnost je micanje čitavih gnijezda. To se razmatra na koji način da se to ostvari. Isto tako i s imelama. - rekao je Čehok na upit Istera i detaljniji odgovor će dati u pismenom odgovoru.

- Mi smo znatno smanjili odvjetničke troškove i dat ćemo vam točne izračune, ali milijun eura potrošio je samo Grad i gradske ustanove u bivšem mandatu. I sami znate da je bilo sporova koji su bili pravomoćni pa su se po reviziji vraćali tako da nijedan spor za sada nije još do kraja završen. Sami onda možete procijeniti kolika je bila uspješnost, a mi ćemo vam dati točne podatke - objasnio je Čehok.

Uz ova dva upita, zaključen je aktualni sat 37. sjednice Gradskog vijeća.