Ako ministarstvo potvrdi da je prijava na natječaj moguća, tražit ću sazivanje sjednice

vv | 3.3.2017. u 16:04h | Objavljeno u Aktualno

Potaknuti istupima određenih političara o mogućnosti prijave projekata izgradnje dječjih vrtića na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, iz Grada Varaždina obavještava da Grad bez obzira na nedonošenje proračuna i dalje poduzima sve da se obveze Grada izvršavaju, ali i da se što manje osjeti šteta nanijeta Gradu, ustanovama, svim korisnicima proračuna i samim građanima upravo nedonošenjem proračuna.

- Činjenica je da Grad ne može preuzimati obveze koje nisu planirane Odlukom o privremenom financiranju, a javnost je već ranije obaviještena da je Odlukom planirano samo ono što je već ranije ugovoreno i troškovi vezani za osnovno funkcioniranje Grada.

Prijavi na natječaj za izgradnju vrtića potrebno je priložiti odluku Gradskog vijeća kojom ono daje suglasnost da se prijavi ta investicija na natječaj. Ta odluka mora sadržavati financijski kapacitet korisnika, uključujući prikaz planiranih sredstava i analizu troškova za provedbu projekta. S obzirom da Grad nema planirana ta sredstva već početkom siječnja smo se obratili Ministarstvu financija kako bi dobili odgovor na to da li ipak možemo podnijeti prijavu. Kako nas je Ministarstvo financija uputilo na Ministarstvo poljoprivrede isti upit je upućen i njima. Lijepo je što vijećnici brinu, no neka mirno spavaju jer, vjerujte mi, mi u Gradu brinemo mnogo više.

U slučaju da bilo koje ministarstvo dostavi potvrdu da je prijava na natječaj moguća bez obzira što Grad nema proračun odmah ću tražiti sazivanje sjednice Gradskog vijeća i predložiti donošenje odluke kojim bi se dala suglasnost za izgradnju vrtića. Ako pak ministarstvo smatra da donošenje takve odluke nije moguće, odgovornost za predlaganje odluke čime Grad dovodim u situaciju da prijava bude nepotpuna ili nevjerodostojna nije na vijećnicima nego na meni.

Stoga poštovane vijećnike ponovno molim da prije izglasavanja bilo koje odluke razmisle o posljedicama koje njihovo politikanstvo ima za Grad Varaždin.

Moja ruka prema vijećnicima koji žele dobro našem Gradu je i dalje pružena. Proračun možemo donijeti do 31. ožujka i time bez nedoumica i raznih tumačenja možemo pokrenuti sve investicije i prijaviti sve projekte na otvorene natječaje. To je najbolji i najispravniji put. Sve ostalo je neozbiljno i nosi za sobom određeni rizik - navodi se u priopćenju.