Ako je viničkom župniku propisana samoizolacija, kako to da je služio misu, davao pričest i ispovijedao? Foto: Ilustracija/Općina Vinica

Ako je viničkom župniku propisana samoizolacija, kako to da je služio misu, davao pričest i ispovijedao?

Ivica Kruhoberec | 28.8.2020. u 09:07h | Objavljeno u Aktualno

Žuran, pa i dramatičan apel odaslali su načelnik viničkog Stožera civilne zaštite i vinički načelnik u četvrtak navečer svojim sumještanima zbog pogoršanja epidemiološke situaciju.

- Nakon kobne svadbe pozitivan i svećenik pa načelnik poziva na pridržavanje mjera da ne bi bilo sankcija

Traži se nošenje maski u otvorenom, ali i zatvorenom prostoru, socijalna distanca među stanovnicima, odgoda svih manifestacija, najavljuje kontrola rada i okupljanja u ugostiteljskim objektima u kafićima, restoranima, klubovima i sl., kao i ispred trgovina i dr.

Žitelje općine Vinica ne samo da se poziva na pojačani oprez i potrebu pridržavanja ovih, pojačanih epidemioloških mjera, već i upozorava da u slučaju njihovog nepridržavanja slijede sankcije od strane nadležnih tijela.

A zašto je do toga došlo?

Nakon kobne svadbe kod Ivanca mladenaca s viničkog područja, među stotinjak uzvanika dvadesetak je pozitivno na koronavirus. No, čini se da se zaraza nije širila samo na svadbi. Jer doznalo se da je zaražen i svećenik.

Naime, voditeljica Epidemiološke djelatnosti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uputila je poseban apel da se jave svi koji su bili u „neposrednom kontaktu sa svećenikom, koji su primali pričest, obavljali savjetovanja, kućne posjete, pogrebe i ispovijedi od 19. do 24. kolovoza, dok je poseban poseban naglasak na „misu u nedjelju za one koji su bili čitači, ministranti i aktivni sudionici na misi i oni koji su primili pričest“.

Je li vinički župnik bio u doticaju s uzvanicima viničkih mladenaca koji su se vjenčali 15. kolovoza i nakon toga imali svadbu kod Ivanca? Ako je imao, je li se tom prilikom zarazio ili nekom drugom, kasnijom? Ako mu je nakon toga propisana samoizolacija, kako to da je ovih dana služio misu, davao pričest, ispovijedao, obilazio kuće….

Označeno u