"Ako danas ne dođe do rješenja naših zahtjeva, u ponedjeljak štrajk u svim školama" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

"Ako danas ne dođe do rješenja naših zahtjeva, u ponedjeljak štrajk u svim školama"

VV | 18.10.2019. u 08:48h | Objavljeno u Aktualno

- Ako danas ne dođe do bitnog pomaka, sastanka i rješenja naših zahtjeva, u ponedjeljak će u štrajku biti cijela Hrvatska - najavili su jučer čelnici Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec i Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

Sindikati upozoravaju kako ponuda premijera ne rješavaju problem koeficijenata u sustavu obrazovanja.

- Naš koeficijent zaostaje u odnosu na slične poslove u državnim i javnim službama za 6.11 %, a povećanjem osnovice za sve jednako od 6,12 % što nudi premijer i Vlada, to zaostajanje se ne smanjuje, ono ostaje u relativnom obliku, a u apsolutnom iznosu razlika se zapravo povećava. Ovakav prijedlog izrečen sa saborske govornice ne rješava problem u sustavu odgoja i obrazovanja - pojasnio je Mihalinec.

Da je u ponedjeljak štrajk u svim školama Hrvatske izvjestio je i županijski povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Zvonimir Lončar.

- Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske zajedno sa Sindikatom hrvatskih učitelja u svim srednjoškolskim ustanovama na području Varaždinske županije u ponedjeljak, 21. listopada nastavlja štrajk u školama do ispunjenja zahtjeva. Štrajk će se navedenog datuma provoditi na području cijele Hrvatske i to sa svrhom zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih interesa članova sindikata, a posebice zbog neprihvaćanja zahtjeva za izmjenama i dopunama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama - izvjestio je Lončar.

Danas se nastavlja cirkularni štrajk, a na redu su Primorsko-goranska županija, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska i Ličko senjska županija.

Označeno u