Stričak: Geslo novog biskupa „Služiti radosno Gospodinu“ nagovještava da će mu u fokusu biti čovjek

Varaždinske vijesti | 24.11.2019. u 18:37h | Objavljeno u Aktualno

Uz brojne vjernike svečanom su slavlju ređenja biskupa Radoša nazočili i čelnici Županijske i Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Anđelko Stričak i Damir Habijan te predsjednik Županijske skupštine Alen Runac.

– Najprije bih dosadašnjem biskupu mons. Josipu Mrzljaku čestitao na uspješnom i produhovljenom vođenju Varaždinske biskupije. Smatram da će novozaređeni varaždinski biskup mons. Bože Radoš nastaviti istim smjerom. O tome govori njegov dosadašnji rad i bogati životopis, od malog mjesta Crvenice, preko Zagreba, Đakova, Osijeka, Rima pa do Varaždina, od rodne mu župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Seonicama do Varaždinske katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije. Njegovo biskupsko geslo „Služiti radosno Gospodinu“ također nagovještava da će mu u fokusu biti čovjek. To je upravo ono što nam kao društvu u cjelini nedostaje, više optimizma i radosti – rekao je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije i saborski zastupnik Anđelko Stričak, koji je ceremoniji ređenja prisustvovao kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora.

Predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Alen Runac naglasio je kako je ovo zasigurno jedan veliki događaj za Varaždinsku županiju.

– Odvijanje ovako važnih događaja u našem kraju na tragu je onoga o čemu stalno govorimo i što neprestano ističemo, da Varaždin mora biti centar svih relevantnih institucija u našoj regiji. Čestitam novom biskupu koji će, uvjeren sam, kao i njegovi prethodnici uspješno skrbiti o duhovnom životu vjernika ove naše biskupije – istaknuo je Runac.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina i varaždinskog Gradskog vijeća Damir Habijan rekao je kako je riječ o povijesnom danu za grad Varaždin, Varaždinsku županiju te Varaždinsku biskupiju, s obzirom na to da je ovo prvo biskupsko ređenje na ovom području.

– Biskupu Boži Radošu želim dobrodošlicu u naš grad i radujem se našoj budućoj suradnji. Katolička crkva duboko je ukorijenjena u našem gradu kroz duhovni, humanitarni i kulturni identitet – naglasio je Habijan.
Mons. Božu Radoša zaredio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Mons. Radoš treći je biskup u 22 godine Varaždinske biskupije, nakon mons. Marka Culeja i mons. Josipa Mrzljaka.

 

Označeno u